USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Я хочу, щоб ЛГБТ забули дорогу до Луцька»: депутати проголосували за заборону скандальної книжки

24 Лютого 2021 15:53
Луцькі депутати звернулись до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо невідкладного вилучення усіх примірників книги «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» авторки Кейт О. Нілл з дитячих та шкільних бібліотек як такої, що підриває засади суспільної моралі, суперечить Конституції України та чинному законодавству України.

Про це стало відомо під час пленарного засідання чергової 7-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 24 лютого.

«Зважаючи на надходження у бібліотечні фонди книг «Принцеса+принцеса: довго і щасливо», вважаємо зміст книги таким, що суперечить сімейним цінностям, моралі та загрожує інституту сім’ї. Згідно статті 51 Конституції України, визначенням шлюбу є союз жінки та чоловіка, сім’я, дитинство, материнство та батьківство охороняються державою. Відповідно до статті 21 Сімейного кодексу України, шлюбом є союз жінки та чоловіка. Однак, у зазначеній книзі позитивно зображені одностатеві стосунки, що закінчуються весіллям…З метою недопущення нав'язування дітям чужих традиційному українському розумінню понять сім'ї, думки про «природність» одностатевих партнерств, формування у дітей думки, що таке партнерство є одним із різновидів сім'ї, звертаємось з вимогою невідкладно вилучити усі примірники книги «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» з дитячих та шкільних бібліотек як такої, що підриває засади суспільної моралі, суперечить Конституції України та чинному законодавству України», – йдеться у зверненні.

«Я маю двох доньок. Вчора мені до рук потрапила книга, яка популяризує одностатеві стосунки. Вважаю зміст книги таким, що суперечить сімейним цінностям. Рада церков визначила цю книгу такою, яка суперечить інституту сім’ї. У зазначеній книзі зображені стосунки між дівчатами, які закінчуються весіллям. Ця книга повинна бути вилучена з бібліотек області та країни. Ми не дозволимо ЛГБТ-спільнотам руйнувати українські сім’ї», – заначив депутат Роман Кравчук.

Колегу підтримала депутатка Алла Жупанюк.

«Україна – це християнська країна. Треба створити програму, яка забороняє популяризацію цієї теми на державному рівні», – додала депутатка. Вона розповіла, що одного разу в освітньому закладі Луцька вона почула від дитини, що одностатеві стосунки – це, мовляв, нормально.

«У мене від такого волосся стає дибки», – акцентувала обраниця громади.

Натомість депутатка Алла Доманська зазначила, що перед тим, як потрапити до бібліотеки, книжка пройшла перевірки від Міністерства культури.

«Я прочитала цю книжку вчора – там немає жодного нав’язування певної ідеології. Я б сказала, що мова йде про сприйняття інакших людей», – сказала вона.

Водночас директорка КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська зазначила, що раніше на базі поліклініки існував консультаційний центр для підлітків.

«Під час реформування консультаційне відділення було скорочене, але підлітки й досі звертаються, і ми не можемо без консультації їх відпустити. Протягом останніх трьох років чільне місце серед питань, які задають підлітки фахівцям, займають одностатеві відносини. Ними цікавляться навіть діти 12-13 років, у яких ще немає жодного досвіду статевих відносин. І це добре, коли дитина потрапить на консультацію до фахівця. А якщо до однолітків? І отримає ту відповідь, яка суперечить цінностям інституту сім’ї?» – каже медик.

Делікатне питання надзвичайно обурило депутата Євгенія Ткачука.

«Для мене як для батька трьох синів та дідуся, страшно, що моя дитина прийде у бібліотеку і отримає до рук таку книжку. Спочатку принцеса плюс принцеса. А потім що буде? Принц плюс принц? Ламаються душі нашого покоління. Є якісь відхилення в людей – хай живуть своїм життям. Залиште в спокої наші традиційні речі», – наголосив депутат Євгеній Ткачук.

«Мене дивує позиція деяких депутатів. Я довго був у США, і знаю, чим там все завершилось. Громада не має права голосу, щоб припинити аморальні речі. Я хочу, щоб ЛГБТ забули дорогу до Луцька. Ми будемо працювати над добрими речами, а не над популяризацією збочень», – апелював колегам Роман Кравчук.

Заключне слово взяв Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Колись при першій каденції Бориса Клімчука була створена Волинська рада церков. Тому, поспілкувавшись із представниками різних християнських конфесій, ми створили Луцьку раду церков, у яку входять всі конфесії, які є у нашому місті. Ми маємо говорити про ширші речі, ніж ця книга. Ми бачимо, як скорочується кількість шлюбів в Україні і збільшується кількість розлучень. Сумною є й демографічна статистика. Ми маємо кризові процеси в інституті сім’ї. Також серйозні наслідки має й еміграція. Цього не буде видно завтра, однак буде видно через 5-10 років. На мою думку, окрім певних господарських питань, ми повинні займатися популяризацією інституту сім’ї. Але за кошти з бюджету не повинні закуплятися книги, які пропагують одностатеві стосунки. Все починається з маленьких кроків. Не треба читати текст – все зрозуміло із назви книги. Луцьк – це християнське місто. І більшість лучан є християнами. У Біблії немає жодної згадки про те, що чоловік має любити чоловіка, а жінка жінку», – наголосив мер.

Тож, 27 луцьких обранців громади проголосували «за» проект рішення.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що депутат Олександр Пирожик повідомив, що до нього надійшли численні звернення від батьків учнів, яких непокоїть скорочення або ж ліквідація у школах предмету «Християнська етика». Водночас вони стурбовані інформацією про те, що за державний кошт були придбані книжки «Принцеса+Принцеса. Довго і щасливо» про одностатеві стосунки. Книга у вигляді коміксу розповідає про двох афроамериканок, які згодом одружуються.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 66
Анонім Показати IP 24 Лютого 2021 16:04
Ви ж хотіли в Европу? Ласкаво просимо.
А? до Анонім Показати IP 24 Лютого 2021 16:35
А до чого тут Європа, не скажете? Тільки у педерації Європу повязують з лгбт-нечистю. Для всіх інших Європа це достойний рівень життя, соціальна справедливість, захищеність. Ви очевидно помилились сайтом, да й країною...
777 до А? Показати IP 24 Лютого 2021 16:55
Да ну. Это вам петруша рассказал?
Анонім до А? Показати IP 24 Лютого 2021 17:15
при тому що європа просуває лгбт і наша влада навряд чи піде проти . та й закон вже прийняли
Анонім до Анонім Показати IP 25 Лютого 2021 22:53
Он в Польщі, Венгрії, Румунії мударасню битами перевиховують. Так що все в Європі норм, в тих хто поближче.
Анонім до Анонім Показати IP 26 Лютого 2021 14:21
Ви жертва сексуального насилля? Зверніться до лікаря
Лучанин до А? Показати IP 24 Лютого 2021 17:55
Європа - це все разом, розділяти не можна. Якщо хочете достойний рівень, без ЛГБТ, то це Польща.
Аlex до Лучанин Показати IP 24 Лютого 2021 18:12
Та ну! Поляки дослідили педофілію серед священнослужителів - і виявили жахливу статистику згвалтувань. Тому, можливо, не варто?
Ні до Лучанин Показати IP 25 Лютого 2021 22:56
Ні голубки. То вам би так хотілось все в кучу змішати. Але тут не вийде, у нас не пройде.
Ніфонт до А? Показати IP 24 Лютого 2021 22:14
До того , шо там мер Беліну «мідрило» і не тільки мер , а вже їх і не порахувати скільки є і на яких посадах.І до чого прогрес довів, шо німці вимираюча нація, а молоде покоління з пробитими носами , вухами , язиками стоїть в підворотнях курить траву , хоча вже для них не найгірше... Якщо для Вас прогрес це замішування глини і вся ця лгбтнівська культура , то щиро Вас жаль.
Кіндратій до Ніфонт Показати IP 25 Лютого 2021 22:48
То не страшно. Підемо до північних братьєв. Там на словах одне, а на ділі у верхах одна голубізна.
Анонім Показати IP 24 Лютого 2021 16:08
Україна - це світська країна, а не християнська.
І що до Анонім Показати IP 24 Лютого 2021 16:36
І що? Цієї нечисті при любих розкладах тут не буде.
лгбт до І що Показати IP 24 Лютого 2021 17:43
ми вже тут, були, є і будемо завжди, змиріться
Alex до лгбт Показати IP 24 Лютого 2021 18:01
Цікаво, що поборники моралі будуть робити, коли їх дитина наважиться поділитися своїм світобаченням? Згадають заповіти австрійського художника-невдахи? Не займайтеся популізмом, краще навчіться чути власних дітей.
ну до лгбт Показати IP 25 Лютого 2021 09:36
а пишатися нема чим
Аlex до І що Показати IP 24 Лютого 2021 18:06
Пропоную бажаючим дослідити поширення ідей ЛГБТ+ та педофілії серед священнослужителів.
Анонім Показати IP 24 Лютого 2021 16:21
Молодці лучани .хоть у когось здоровий глузд. .
я також... Показати IP 24 Лютого 2021 16:29
...не хочу бачити цю гидоту!
Таке життя ! Показати IP 24 Лютого 2021 16:30
Іване, а чого ваше село називається "Гомосєково" ? Я не знаю, зара в жінки спитаю. Миколо, а чого наше село так називається ?
Да до Таке життя ! Показати IP 24 Лютого 2021 16:36
То Миколо що в кого болить, той про те і говорить ...
Отакої Показати IP 24 Лютого 2021 16:32
Може пора вже зайнятись ЖКГ,воно в жахливому стані,дорогами,благоустроєм...
Але до Отакої Показати IP 24 Лютого 2021 16:37
Одне іншому не мішає і не суперечить. Їх треба гнати!
Лучанин до Але Показати IP 24 Лютого 2021 17:57
Не потрібно гнати, бо це наші громадяни, просто не потрібно це пропагувати.
Alex Показати IP 24 Лютого 2021 17:26
Все-таки дика ми нацiя...
Анонім до Alex Показати IP 24 Лютого 2021 18:13
А що? Хочеш дружбана свого попробувати?
Alex до Анонім Показати IP 24 Лютого 2021 20:29
Запрошуєш дружити?
Ольга Показати IP 24 Лютого 2021 18:03
Міський голова цього разу на висоті! Луцьк не Содом та Гомора, хай в спальнях роблять що хочуть,але хай не пропагують!
Ігор Показати IP 24 Лютого 2021 18:13
Психічно хворі хочуть навязувати свою гидоту нашим дітям. Противно читати. Фу...
дідо Показати IP 24 Лютого 2021 18:36
Істаграм підтримує ЛГБТ..... Вранглер,Ікеа, Гуччі, Банана репаблік, Версачі, Амазон, Пума, .......Всі ці депутати та їхні сімї носять одежу гей-дружніх.
Alex Показати IP 24 Лютого 2021 18:56
Схоже на те, що пан Кравчук діє за принципом :" бий своїх, щоб чужі боялися" А яка ваша думка?
Пенсіонер Прокопчук до Alex Показати IP 24 Лютого 2021 20:27
Наша думка така - ти Alex гей.
Alex до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 24 Лютого 2021 21:36
Ваше висловлювання має образити чи бути компліментом?
ура Показати IP 24 Лютого 2021 19:36
эй товарищ не робей к вам пришел с європи гей
Багатодітний батько Показати IP 24 Лютого 2021 20:13
А що інших проблем в Україні та освіти в Україні (вибачте за тавтологію) не має? Саме "цим"? повинні займатися депутати?!
Джек до Багатодітний батько Показати IP 24 Лютого 2021 21:05
Так,саме цим і повинні займатись!
Лучанин Показати IP 24 Лютого 2021 20:46
А може пора сніг з вулиць прибрати і вивезти, чи чекаєте коли сам розтане?
Мавпа Показати IP 24 Лютого 2021 21:07
Доброго дня,я мавпа,я хочу змінити паспорт на мавп‘ячий і щоб моїх дітей виховували мавпи і спали з ними.давайте приймемо такий закон?ну я ж такий.чого притісняють мої права що я сплю з мавпою?завтра проведу парад шо це нормально!
свідомий Показати IP 24 Лютого 2021 21:29
Щоб відчути важливість цієї проблеми просто згадайте себе в дитинстві. Чи хотіли б ви тоді, щоб вас виховували два тата або дві мами? Більш за все мабуть вам хотілось побути і на татових міцних руках, відчути надійність захист і затишок, і так само ви горнулись до мами за теплотою і ніжністю. Гармонійний розвиток дитини можливий лише в повноцінній сім'ї. Інститут традиційної, природньої сім'ї дуже важливий для емоційного здоров'я і дорослої людини. Сім'я - це турбота й підтримка, мотиватор для покращення середовища існування. Людина як і все живе відчуває відповідальність перед появою діток. Починає створювати затишне сімейне гніздечко. Коли дітки підростають батьки намагаються зробити безпечними і привітним простір де зростатимуть їхні дітки- садочки, школи, двори будинків, парки і вулиці і далі по наростаючій -вони активно включаються в громадське життя, генерують ідеї, ініціативи змінюють і покращують простір . Цінності ж одностатевої "сім'ї" мені важко уявити. Можливо хтось напише про них. Вважаю, що наше суспільство вцілому доволі толерантно відноситься до ЛГБТ. Влада ж під зовнішнім тиском намагається змістити існуючий баланс в невірну сторону. Депутати вчасно забили на сполох. ЛГБТ спільнота для суспільства - це як омела для дерева- це паразит який нічого не дає, а тільки бере. Зовні виглядає привабливо, хоча в середині отруйна. Смокче сік, швидко розростається, і якщо вчасно не зупинити призводить до його загибелі, в подальшому гине також і сама. Крім Європи як тут пише багато потрібен ще здоровий глузд. Європа теж міняє погляди на цінності і речі. Не загорами зміни і в цьому напрямку. В девяності люди, що побували в Європі з захватом розповідали про те, що там вода в пластикових пляшках, а в маркетах все пакують у поліетиленові пакетики, і вбачали в цьому вершину цивілізованості, а ми такі відсталі купуємо кефір і сітро в скляних ємностях і носимо в полотняних сумках обо сітках. Теперішня ж європа- повністю націлена на екологію. Вони зараз ідуть до того що ми мали і від чого відмовились і втратили не оцінивши тверезо. І прикладів таких багато, коли ми побігши за "модним" зійшли з правильного шляху, і лише через роки усвідомили це. Давайте спершу думати до чого це нас приведе, а вже потім починати бігти.
Анонім до свідомий Показати IP 24 Лютого 2021 21:56
"ЛГБТ спільнота для суспільства - це як омела для дерева- це паразит який нічого не дає, а тільки бере." Здається, таку схему вже пропонував арійський лідер. Хто наступні - шульги, власники жовтих парасольок, любителі морських свинок?
свідомий до Анонім Показати IP 25 Лютого 2021 01:29
Не бачу жодного логічного звязку. Я нікого не закликаю до будь-якого насильства. Я лише відстоюю СВОЇ цінності. І роблю це лише тому, що мені нав'язують неприйнятні для мене речі. Роблять це підступно, впливаючи на дітей, через несформовану дитячу психіку. Діютеь як рослина, з якою я провів аналогію- вона, прилипнувши до гілки, пускає в неї корені-шипи, і починає живитись соком дерева насильно. Так само і ви, вирішили виховувати моїх дітей своїм принципам не запитавши навіть моєї згоди. На зауваження відразу образились, аж фюрера приплели невідомо яким боком. Щоб такого більше не траплялось, пропоную вам спершу спробувати народити у своєму одностатевому шлюбі дитину, а якщо на диво і на перекір усім законам природи вам це вдасться, тоді вже і виховуйте її як вважатимете за потрібне. А з вихованням своїх діток я вже якось без вас справлюсь.
макс Показати IP 24 Лютого 2021 21:43
спочатку такі книги, а потім диктатура ідеології ЛГБТ і виховання дітей за принципом "воно". і якщо пропаганда не грає ролі, тоді чому кількість лгбт у країнах Заходу зросла серед молоді до 5 - 10%. а значна частина населення взагалі не може себе ідентифікувати з якоюсь одною статтю? Захід вироджується. Коли Китай стане світовим лідером, а мусульмани і мігранти становитимуть більшість, ідеологія ЛГБТ помре разом з Заходом.
Аlex до макс Показати IP 25 Лютого 2021 10:04
Відсоток ЛГБТ+ людей однаковий серед китайців, мусульман, православних, військовослужбовців, скінхедів і продавців на ринку. Обурює легкість, з якою ми дозволяємо собі вказувати як мають жити інші. Живіть власним життям "поборники моралі" та "праведники", інші знайдуть свої місця в житті.
І до Аlex Показати IP 25 Лютого 2021 22:51
Ви хворі, ми вас вилікуємо. І разом з вами педофілів і скотоложців, всіх вилікуємо. Ждіть дохторів.
Alex до І Показати IP 26 Лютого 2021 14:25
Дивно ви ховаєте власнy латентність... Прийняття себе - запорука життєвого успіху
Хтось там Показати IP 24 Лютого 2021 22:03
Все супер прокоментували, але "коментувальники" забувають що більшість дітей вже виховуются в одностатевих сімях - бабцею і матірю. А батько він десь там, то випити може, то на заробітки поїхати. І замість того щоб виховувати дітей, навчати їх "себе", розказують про християнські цінності і силоміць впихують в традиційне "чоловік + жінка". А результатом цього буває, що не один не інший не хоче бути в цих "традиціях" ось і зявляєтся, то алкоголізм, то насильство. ПС Ніяка книжка не зробить вашу дитину геєм, як і ходіння в церкву на паску не робить вас християнином.
свідомий до Хтось там Показати IP 25 Лютого 2021 00:50
Не плутайте грішне з праведним. Обговорюємо ЛГБТ, а ви сюди ще приліпили проблеми алкоголізму, неповних сімей та сімейного насильства. Так, це дуже важливі проблеми, але ЛГБТ їх ніяким чином не вирішує, а скоріше навпаки, поглиблює і доповнює і стане ще одніє на додочу до цих, якщо ми вчасно не зупинимось. Психологам добре відомий набір проблем, що виникають у дитини, яка виховується чи виховувалась в неповній сім'ї. Саме такий набір проблем матимуть і діти в ЛГБТ сім'ях. Щодо сімейного насьльства- ви думаєте в одностатевій сім'ї воно не може відбуватися? Люди які створюють такі стосунки вже як мінімум мають набір проблем і упереджень при взаємодії з протилежною статтю. А що, якщо дитина виявиться не тієї статі, що й вони?
Анонім до Хтось там Показати IP 25 Лютого 2021 08:31
Не плутайте грішне з праведним. Обговорюємо ЛГБТ, а ви сюди ще приліпили проблеми алкоголізму, неповних сім'ей та сімейного насильства. Так, це дуже важливі проблеми, але ЛГБТ їх ніяким чином не вирішує, а скоріше навпаки, поглиблює і доповнює, і стане ще однією на додачу до них, якщо ми вчасно не зупинимось. Психологам добре відомий набір проблем, що виникають у дитини, яка виховується чи виховувалась в неповній сім'ї, потім ці проблеми переходять у неї в доросле життя, і створюють багато складнощів. Саме з такими проблемами зіткнуться діти, які будуть рости і виховуватись в ЛГБТ сім'ях. Щодо сімейного насьльства- ви думаєте в одностатевій сім'ї воно не може відбуватися? Люди які створюють такі стосунки вже як мінімум мають набір проблем і упереджень при взаємодії з протилежною статтю. А що, якщо дитина виявиться не тієї статі, що й вони? Щодо алкоголізму- не чув ніколи, щоб одностатеві шлюби від нього рятували. А от повернення людини до праведного життя, віра і виконання заповідей Божих, дійсно здетне творити дива, і рятує людей від наркоманії, алкоголізму і блуду.
Alex до Анонім Показати IP 25 Лютого 2021 09:58
Розказуючи своїм дітям про "повернення людини до праведного життя, віра і виконання заповідей Божих" , паралельно потрібно збирати кошти на психолога. А він їм знадобиться в їх 28-30 років, коли прийде розуміння того, як жорстоко їх обманювали батьки, розказуючи про "праведне* життя.
Я Показати IP 24 Лютого 2021 22:14
А наша влада не хоче зайнятися питанням насильства у сім'ях. Бо ж це так чудово - мама і тато. А коли той тато лупить маму щодня. Просто тому, що може це дозволити. Бо знає - покарання ніякого не буде. Хіба що він на смерть дружину заб'є. Половина моїх однокласників росла у атмосфері суцільного жаху. І старші на рік діти так само, і молодші. І це тільки ті діти, батьки яких не соромилися виносити свої скандали на публіку. А найстрашніше, що усі ті діти виросли. І створили "правильні християнські сім'ї". І тепер їх діти тремтять від жаху в очікуванні чергового скандалу. Ну і плювати на покалічену дитячу психіку. Головне, щоб геєм чи лесбіянкою не став. Бо це да, це біда А те, що кожного дня 2 жінки в Україні гине від сімейного насильства, часто на очах у дітей - на це нашій владі плювати.
Мяу Показати IP 24 Лютого 2021 22:29
Так 80% дітей у нас і так в одностатевих сім'ях живуть. Їх виховують мами і бабусі. А з тата після розлучення у кращому випадку 3 копійки аліментів можна вибити і прогулянку у парку раз у місяць.
Анонім до Мяу Показати IP 25 Лютого 2021 09:27
не плутайте де родичі мама і бабуся виховує, а де що мама і тато це жінки які і сплять разом. . це насильно нам прививає європа своїми вказівками.
Влад Показати IP 25 Лютого 2021 00:16
Ахах чо людям не байдуже, що інші і з ким в ліжку роблять? Проводилися соціальні дослідження і доведено, що гомосексуалізм не пропагується. Тобто, якщо людину тягне до певної статті або і до обох, то це її власна сексуальність, і вона або це приховує, через натиск суспільства, або зізнається і отримує гору лайна в свій бік. Залиште свою думку десь далеко і погортайте джерела, у вас в кишені доступ до інформації всього світу, а не тільки "відосікі" в фейсбуках та тіктоках. 21 століття мля, нагальна проблема - "пропаганда" лгбт..
Анонім до Влад Показати IP 25 Лютого 2021 09:30
нехай хто хоче з тим і спить. просто не потрібно нав.язувати це людям. особливо дітям. а то багато на що нема грошей у держави наприклад онкохворим дітям допомогти а на книжки бач знайшли немалі кошти.
ахаха Показати IP 25 Лютого 2021 04:50
Зараз посольство США висловить стурбованість, і скрутять наші депутати акуратно своє рішення
Джек Показати IP 25 Лютого 2021 09:48
Чому 2% нав‘язують нам,нормальним людям,що місити гі**о - це нормально?і 50% їх підтримують
Alex до Джек Показати IP 25 Лютого 2021 10:27
Ваша "нормальність" - справа досить відносна. Не варто бути таким впевненим.
Анонім до Alex Показати IP 25 Лютого 2021 10:58
але якби не нормальна сім.я де є чоловік і жінка вас би не було на світі....
Alex до Анонім Показати IP 25 Лютого 2021 11:18
Не варто бути таким впевненим.
і Показати IP 25 Лютого 2021 11:00
людство вимре при таких відносинах бо принцеса+принцеса як і принц+принц це шлях в нікуди . і продовження роду від них не діждешся..
Alex до і Показати IP 25 Лютого 2021 11:20
Раби плодять рабів. Так собі продовження роду...
Анонім до Alex Показати IP 25 Лютого 2021 13:23
але це продовження роду на яке "такі" не здатні зовсім. і вимерли б як мамонти якби не було традиційних сімей
Alex до Анонім Показати IP 25 Лютого 2021 14:36
Успіхів!
Дідо Показати IP 25 Лютого 2021 11:40
Тільки пара чоловік + дружина має право на існування, особливо в правовому полі, тому що саме дають життя наступному поколінню. Все інше це забавки напівдурників і хворих які нав'язують суспільству своє бачення "правильного".
ха Показати IP 25 Лютого 2021 22:15
невже, невже прокинулися? ви би за фашистів ще б трохи взялися!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus