USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Макс Кідрук у Луцьку презентував уривок невиданого роману

5 Серпня 2017 18:57
Роман, що містить елементи ситуативного хорору та містики і є «історією з подвійним дном», Макс Кідрук невдовзі презентуватиме у сотні українських міст.

Гутірка з письменником відбулася 5 серпня у рамках фестивалю українського духу «Бандерштат».

Насамперед Макс Кідрук зауважив, що люди краще сприймуть його текст у друкованому вигляді замість того, щоб письменник «вкладав цей текст їм своїм голосом у голову». Якщо письменник читає уривки своїх творів публіці, мовляв, такому письменнику немає що сказати, а якщо немає що сказати, то навіщо писати? Утім, він вирішив усе ж прочитати один уривок з ще не опублікованого роману «Не озирайся і мовчи», буктрейлер до якого презентуватимуть сьогодні опівночі.

Письменник вважає, що література не повинна поділятися лише на високу та низьку. Чому, мовляв, про глобальні речі повинно бути написано нудно, а те, що написане цікаво, має бути простим? Отже, новий роман міститиме елементи містики та ситуативного хорору. Як зізнався Макс Кідрук, це історія з подвійним дном, яка зачіпає багато тем, наприклад, тему підліткового булінгу (травлі підлітків у школах), проблема спілкування батьків і дітей, тему підліткового ескапізму, тобто, бажання втекти від реальності.

У новому романі непоказний чотирнадцятирічний хлопчик Марк, чиї батьки переїхали на нову квартиру, навчається в новій школі, де з нього знущаються. Він дуже начитаний, тому що дід-моряк дає йому різноманітні книги. Читання цих книг сформувало у нього непритаманне для підлітка раціоналістичне бачення світу. Марк знайомий з дівчиною з паралельного класу, яка мешкає у тому ж будинку. На відміну від хлопця, вона вірить в астрологію і паралельні світи.
О третій годині ночі вони переписуються у соцмережах. Вона каже, що паралельні світи існують, а Марк просить розповісти про процедуру чи ритуал, який він зможе зробити, щоб переконатися у тому, що паралельний світ насправді існує. Дівчина каже йому, аби він вийшов з квартири у під’їзд і вони вночі зустрічаються біля ліфта. Дівчина переконує, що ліфт багатоповерхівки є порталом у паралельний світ і пропонує хлопцю проїхати поверхами у певній послідовності, що дозволить йому зазирнути у моторошний паралельний світ. Уривок, у якому йдеться про цей епізод, Макс Кідрук зачитав бандерштатівцям.

З його слів, книга вийде друком вже наприкінці серпня, а презентувати її він планує у сотні українських міст. У цих містах, мовляв, живе багато класних та освічених людей, які хочуть читати українську літературу, але не мають можливості через брак книгарень. Отже, таким людям він йтиме назустріч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus