USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Майно Спілки письменників України описали через борги

17 Квітня 2017 08:00
Нерухомість Національної спілки письменників України (НСПУ) в Одесі та Харкові описала податкова служба під майнову заставу через борг із земельного податку, повідомляє портал dt.ua.

В інтерв'ю DT.UA голова НСПУ Михайло Сидоржевський підтвердив, що Союз зіткнувся із загрозою втрати своєї землі. З його слів, на сьогодні збитковими є будинки творчості письменників в Одесі та Ірпені, пансіонат "Нафтуся" у Трускавці, а також Будинок письменників у Києві.

"Наведу приклади. З 1 січня 2016 року розмір земельного податку за користування земельною ділянкою (0.36 га) по вул. Банковій, 2 в Києві становив 157 тисяч гривень на місяць. Зрозуміло, що ця сума є абсолютно непідйомною для Cпілки, і ми не платили цього податку. Вдалося домогтися, щоб із 1 червня 2016 року щомісячний розмір земельного податку був зменшений до 52 тисяч гривень (на сьогодні це 56 тисяч гривень). Але ми не можемо сплачувати й цю суму. Відтак, ведемо роботу з мінімізації розміру земельного податку до 0,03%", - зазначив він.

Зі слів Сидоржевського, збитки Ірпінського будинку творчості за рік склали 302 тисячі гривень. При цьому, з 1 січня 2017 року Ірпінська міська рада підвищила податок на користування БТП, який тепер складає 98 тисяч гривень в місяць (при бюджетному фінансуванні Союзу у 920 тисяч гривень на рік).

"Отже, частину майна Спілки — а це нерухомість в Одесі та в Харкові — податковою службою вже описано під майнову заставу. Це означає, що у разі непогашення боргу із земельного податку (а на сьогодні він становить близько 1 мільйона 500 тисяч гривень) частину майна в обов'язковому порядку буде продано через суд — для того, щоб закрити борги перед КМДА. Причому за цінами, значно нижчими від вартості цього майна", - підсумував глава Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Карабас Показати IP 17 Квітня 2017 08:25
Усе перейде під Рошен

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus