USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьк на «Фронтеру» завітають три всесвітньо відомі польські письменники

24 Вересня 2020 07:20
У Луцьку 2-4 жовтня у офлайн форматі відбудеться ІІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера». Цьогоріч особливі гості завітають з Польщі.

Письменники з Польщі – постійні гості «Фронтери», тож не дивно, що й під час фестивалю у 2020 році можна буде почути авторів саме з сусідньої держави. Проте для організаторів та читачів цей рік особливий, адже до Луцька приїдуть світові зірки літератури.

«Цьогоріч Україну і, без сумніву, Європу сколихнула історія британського репортера Ґарета Джонса, який першим розповів західному світу про Голодомор. Драматична біографія журналіста була розказана в книзі «Ґарет Джонс. Людина, яка забагато знала» польського письменника Мірослава Влеклого. І для нашої команди важливо й ціннісно є те, що під час «Фронтери» можна буде поспілкуватися з автором в Луцьку, а також придбати книгу в українському перекладі Олени Шеремет», – розповідає директорка фестивалю Елла Яцута.
Безумовна зірка сучасної польської літератури Яцек Денель вже три років поспіль отримував запрошення відвідати «Фронтеру». І у 2020-му задумане здійснилося. «Вундеркінд нової польської літератури» (за версією журналу «Нова Польща» візьме участь у фестивалі та спільно з письменником Андрієм Любкою подискутує про світ сучасної польської літератури та, звісно, свої романи, перекладені українською («Ляля», «Кривоклят», «Сатурн» та «Матінка Макрина»).


Окрім того, відбудеться пряме включення з польським репортером Вітольдом Шабловським. Нещодавно в Україні вийшла нова його книга «Як нагодувати диктатора» – це історія життя п’ятьох найкривавіших диктаторів ХХ століття – Саддама Хусейна, Іді Аміна, Енвера Ходжі, Фіделя Кастро та Пола Пота – у спогадах їхніх кухарів.

З детальною програмою фестивалю можна буде ознайомитися незабаром на офіційній сторінці фестивалю у фейсбуці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus