USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Не реквієм, а вечір пам’яті: у Луцьку відбувся концерт пісень на вірші Івана Корсака

4 Вересня 2021 09:54
Третього вересня у Волинському обласному музично-драматичному театрі відбулася особлива імпреза – концерт пісень на поезію Івана Корсака «Імена твої, Україно». Захід було приурочено до 75-ї річниці від дня народження журналіста, прозаїка та поета.

На вірші Івана Корсака створено 15 пісень патріотичного та соціального змісту, а деякі з них, зокрема «Волинсько-Галицьке князівство» та «Гімн Луцька», є своєрідною візитівкою міста.

Цього вечора у залі драмтеатру зібралися ті, для кого Іван Корсак направду став людиною-епохою, прикладом, наставником, другом, побратимом.

Організатором та ідейним натхненником концерту став син Івана Феодосійовича Віктор Корсак, а долучилася уся дружна родина.

У програмі взяли участь естрадно-симфонічний оркестр Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка та його солісти Леонід Гнатюк, Володимир Бобік, Людмила Натанчук, Тетяна Шершень, диригент – Микола Гнатюк, а також знані волинські виконавці Василь Чепелюк, Сергій Бень, Алла Опейда, В’ячеслав Судима, Андрій Зарицький, Ірина Котлицька, Юрій Поліщук і гурт «Чорні Черешні».
Особливо тепло публіка зустріла виступ юної співачки Марічки Білозір, який супроводжували архівні відеозаписи родини Корсаків.

А композицію «Ми гончі пси» у виконанні Юрія Поліщука глядачі зустріли оваціями. Несподіванкою для присутніх у залі стала інтерпретація уривка одного з романів Івана Корсака від театру «ГаРмИдЕр».
А коли глядачам продемонстрували уривок одного з записів інтерв’ю Івана Феодосійовича, стримати сльози світлого суму було важко.

«Сьогодні унікальний вечір. Вечір, щоб згадати, вшанувати, віддати належне тій людині, яка не просто жила, яка випромінювала мудрість, розум, яка розуміла, що треба робити для того, аби наша країна була успішною, – зауважив перший заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт. – Сьогодні його з нами немає, але ми відчуваємо, що він нас чує і бачить. Він пишається своєю родиною, яка продовжує його справу. Саме завдяки таким людям ми маємо майбутнє. Чому? Тому що Іван Корсак відкривав для нас історію, творив сьогодення і зробив усе для того, щоб ми розвивалися у правильному патріотичному напрямку».
«Іван Корсак є яскравою зіркою в плеяді відомих особистостей не тільки міста Луцька, Волинської області, але й України, – переконана заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк. – Я досі пам’ятаю його погляд, коли вперше зайшла до нього в кабінет: очі були щирі, добрі, але суворі. Його творчість багатогранна. І дуже важливо зберегти пам’ять про цю велику людину».

Як зазначив ведучий концерту Дмитро Ураєв, організатори не мали на меті робити його реквіємом, а прагнули ще раз довести: творчість Івана Корсака жила, живе і буде жити, як пам’ять про нього – в серцях тих, хто його любив.

«У батьковій творчості є речі, які я слухаю років зо 20, вони мені не набридають. Сподіваюся, що й для вас вони стануть такими», – сказав Віктор Корсак.
Наприкінці вечора Алла Опейда, В’ячеслав Судима та Василь Чепелюк виконали дуже символічну пісню про те, що впродовж усього життя, незважаючи ні на що, було найважливішим у житті Івана Корсака – «Сім’я і дім».

Оксана ГОЛОВІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus