USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Приміщення книгарні «Освіта» у Луцьку продадуть не дешевше, ніж за 15 млн

26 Вересня 2018 21:33
Книгарню «Освіта» не ліквідовуватимуть, а перенесуть у відремонтоване приміщення на проспекті Перемоги, а від продажу приміщення на проспекті Волі отримають не менше 15 мільйонів у міський бюджет, - пояснив голова Волиньради Ігор Палиця.

Про це йшлося під час програми «Відкрита влада» у прямому ефірі ТРК «Аверс» 26 вересня.

Голова облради повідомив, що тоді, коли міськрада надіслала обласній раді лист про те, що збирається виставити на аукціон приміщення книгарні, за оренду якого отримують гривню, облрада зацікавилася економічною діяльністю книгарні, тим, скільки ж заробляє книгарня у центрі міста, що сплачує лише гривню у бюджет міста за оренду. Виявилося, що прибуток книгарні становив 8 тисяч гривень на рік. Коли почали розбиратися далі, прибуток різко підвищився у 5-6 разів, до 36-40 тисяч гривень.

Голова облради наголосив, що нині немає дефіциту, який існував за часи СРСР, тепер є книжковий ринок – у місті діють 14 книгарень, окрім того, кожну книгу можна придбати через інтернет або почитати онлайн.

«Ніхто не закриває книгарню «Освіта». Після того, як ми отримали листа від міської ради, ми запропонували, що перенесемо їх на проспект Перемоги, у приміщення обласної комунальної власності, де раніше був ресторан «Краків». Вікна приміщення виходитимуть прямо на проспект Перемоги, буде зроблений ремонт, вони спокійно переїдуть і далі продаватимуть книгу, яку вважають за потрібне. Нікуди нічого не щезне. Інтелігенція міста, яка звикла до цих послуг, до спілкування у книгарні, йтиме не в центр на Волі, а на проспект Перемоги», - пояснив Ігор Палиця.

З його слів, порожню хвилю навколо продажу приміщення піднімають ті, хто звик до насиджених місць.

Також він повідомив, які кошти місто планує отримати від продажу приміщення магазину площею 280 метрів квадратних. Продаватимуть його не дешевше, ніж за 15 мільйонів гривень, офіційно через електронну систему «Prozorro». Голова облради запевнив, що ані він, ані його знайомі не планують брати участі у купівлі магазину. Таким чином, місту більш вигідно отримати 15 мільйонів, ніж отримувати гривню на рік.

Ігор Палиця нагадав, що у Луцьку потрібно розбудовувати школу №13, де дітям немає де вчитися, потрібні кошти для парку імені 900-річчя Луцька, потрібно купувати нові тролейбуси тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Місцевий Показати IP 26 Вересня 2018 22:26
Любив завжди "Освіту"....., а чого Промінь за копійки продали ?
Джек до Місцевий Показати IP 27 Вересня 2018 08:14
Шо для кого копійки
!!! Показати IP 27 Вересня 2018 09:45
Нехай свої комунальний хлам попродують! А не "жирне" місце.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus