USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Письменники Волині презентували нове видання альманаху «Світязь»

11 Лютого 2017 09:29
Перша презентація нового двадцять першого видання альманаху «Світязь» Волинської обласної організації Національної спілки письменників України, що побачив світ у видавництві «Твердиня», відбулася у Луцькому педагогічному коледжі. А далі знані письменники Волині вирушили у книгозбірні області, аби познайомити читацьку аудиторію з черговим літературно-мистецьким виданням, яке представляє творчість сучасних митців слова.

На зустріч з читачами у Рожищенську дитячу бібліотеку приїхали знані літературні автори Волині Надія Гуменюк, яка є упорядником видання, Ольга Ляснюк, Сергій Цариць, Олена Криштальська та директор видавництва «Твердиня» Микола Мартинюк.

У новому виданні альманаху вміщена проза Надії Гуменюк, Володимира Лиса, Юрія Вовка та Йосипа Струцюка. Також представлена нова різнопланова поезія Віктора Вербича, Євгенії Назарук та Олени Харитонюк. Розділ публіцистики представляють Олександр Клименко та Галина Пагутяк.

Оцінити літературну красу творчості зарубіжних поетів дадуть змогу переклади Олени Криштальської та Миколи Мартинюка. Окремимй розділ приурочений волинським митцям-ювілярам.

З захопленням слухали любителі літератури розповідь Надії Гуменюк про волинське підґрунтя написання роману «Вересові меди», який став переможцем «Коронації слова» у 2015 році, літературні новинки письменниці для дітей. Також Надія Павлівна розповіла про мистецькі рубрики та авторів, представлених у черговому номері альманаху, особливості його підготовки та людей, які над цим працювали.
Олена Криштальська - лауреат міжнародної премії імені Йозефа Лободовського, говорила про свій шлях у царину перекладу, про співпрацю з польськими авторами і про актуальність перекладів творів сучасних українських авторів у Польщі.

Цікаво, дотепно, з гумором представляв свій доробок і пошановувач та знавець поліського фольклору Сергій Цариць.

Преможниця Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов», голова обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк познайомила читачів із своєю новою книгою «Без іронії». Продекламована автором поезія просто заворожила присутніх, збудила власні переживання, спонукала до роздумів.

Невеличкий екскурс у світ афоризмів влаштував учасникам зустрічі і Микола Мартинюк, який поряд з видавничою діяльністю займається ще й перекладами з білоруської та болгарської мов.

На завершення зустрічі читачі дякували волинським митцям за тепле та щире спілкування і купували книги з автографами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus