USD 39.50 39.85
  • USD 39.50 39.85
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.90

Раритетні видання, автографи, листи: у Луцьку відбудеться виставка до 150-річчя Лесі Українки

22 Лютого 2021 17:47
23 лютого 2021 р. о 12.00 у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставки «Я тут, я завжди тут, я все з тобою...», присвяченої 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Про це інформує відділ музейного розвитку і екскурсійного забезпечення, сектор маркетингу та комунікації Волинського краєзнавчого музею.

На виставці представлять низку оригіналів із меморіального фонду поетеси: фотографії, листівки із зображеннями міст, де вона перебувала, раритетні видання, а також автографи Лариси Косач: листи, писані до В. Г. Крижанівської-Тучапської з Мінська (1901 р.), де вона доглядала помираючого друга С. Мержинського. Мова йтиме про історію надходження цих експонатів, їх побутування в музеї, про адресатів і перших публікаторів, а також про збірку творів інтимної лірики Лесі Українки, яка побачила світ у 1947 р.

В експозиції виставки також будуть представлені витинанки майстрині Олесі Іщук на тему творів Лесі Українки та портрет письменниці.

На відкритті виставки відвідувачі матимуть можливість послухати виступи учасників зразкової театральної студії «Бешкетники» Палацу культури міста Луцька, які читатимуть зразки епістолярної спадщини Лесі Українки та студентів факультету філології та журналістики Волинського національного університету ім. Лесі Українки, які будуть декламувати поезію.

Виставка також буде містити додаткові матеріали, з якими можна ознайомитися, завантаживши QR-коди та скориставшись планшетом. Для відвідувачів діятиме фотозона, на фоні якої можна буде читати поезію Лесі Українки, в рамках всеукраїнського флешмобу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus