USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сергій Жадан розкриє у Луцьку таємниці тамплієрів

23 Березня 2017 16:13
У рамках Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Lutsk відбудеться презентація нової збірки Сергія Жадана «Тамплієри». Творчу зустріч організовують у четвер, 30 березня, в Палаці культури міста Луцька.

Про тамплієрів ходить багато легенд, написано безліч книг та знято десятки фільмів. Проте деякі таємниці залишаються нерозгаданими. Колись ці лицарі Храму в незвичний для свого часу спосіб поєднували чернецтво з військовою справою, і були першими воїнами-монахами в Західному світі. Сьогодні тамплієрами можна вважати вірші і однойменну поетичну збірку Сергія Жадана: 39 віршів про війну поєднано чуттєвим емоційним трепетом, темою кохання.

Вірші для збірки поет писав майже рік під час волонтерських подорожей на схід. Чи змінились українці, національна свідомість, чи змінився сам митець? Спитайте в автора під час зустрічі!

«Невипадково саме «Тамплієри» С. Жадана «відкривають» річні заходи фестивалю Meridian Lutsk. Сучасність – з усіма її досягненнями і втратами – промовляє до нас метафорами поета, середньовічними мотивами, алюзіями на минулі культурні пласти людства. Схоже мистецьке рішення ми пропонуємо в концепції Meridian Lutsk: поєднання багатокультурних шарів міста, регіону з їх сьогоденним втіленням і, звісно, все це у поетичному обрамленні», – коментує майбутню подію директор Meridian Lutsk Ельвіра Яцута.

«Тамплієри» це не лише поетична збірка, а й спільний мистецький проект-експеримент, адже ілюстрації до книги робив відомий одеський художник Олександр Ройтбурд.

Організатор заходу – Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Lutsk

Місце проведення – Палац культури Луцька, вулиця Б. Хмельницького, 1. Початок о 19:00

Квитки на захід можна придбати в книгарні «Освіта», проспект Волі, 8 та онлайн: https://goo.gl/wue0BR

Подробиці можна дізнатися на сторінці у Facebоok або Вконтакте.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цинік Показати IP 23 Березня 2017 16:39
"...не переламати ту дивну ситуацію, що склалась в українському книжковому просторі: ти мусиш вилізати на люди, бо про тебе забудуть. Не має значення, що ти пишеш, як ти пишеш.Головне – як ти себе подаєш публіці і як на цьому заробляє видавництво.А тут – конкуренція, цинічна і безжальна, бо можна з будь-якого л*йна зробити бестселер, вклавши туди гроші.І найчастіше саме з нього і роблять бестселери. Сучасний автор прокидається з головою тяжкою від похмілля в готелі, бо гастролі займають у нього цілий рік, шукає в Інтернеті, хто там про нього що написав, і їде на першу зустріч.Навіть, якщо він не вживає того зілля, то в його голові так само порожньо, як у похмільній."(Галина Пагутяк). Погоджуюсь з кожним словом і великий привіт жадану(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus