USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Свято вина, поезії і спілкування: у Луцьку стартував «Merіdian Lutsk»

6 Жовтня 2017 13:50
Насолодитися фестивальною атмосферою, а також почерпнути натхнення та згорітися бажанням до творчості – усе стане можливим завдяки унікальним заходам, які підготував «Merіdian Lutsk».

Міжнародний поетичний фестиваль «Merіdian Lutsk» у присутності багатьох офіційний гостей дійства урочисто відкрили 6 жовтня у приміщенні Художнього музею, розташованого на території замку Любарта. Нагадаємо, що фестиваль триватиме три дні, 6–8 жовтня, та подарує відвідувачам безліч цікавих зустрічей із творчими особистостями, запальних дискусій і захопливих перформансів.

Організаторка фестивалю, директорка мистецького об’єднання «стендаЛь» Ельвіра Яцута відзначила, що до цього дня, дня початку «Merіdian Lutsk», уся команда оргкомітету наполегливо готувалася більше року. Також вона подякувала усім, причетним до того, аби фестиваль таки відбувся в Луцьку, зокрема авторам, які прибули до обласного центру, у тому числі із закордону.
«Учора дивився телевізор і там передавали, що на Волинь прийде буревій із Заходу і Півночі. Луцьк має братів, сестер, друзів, і то не буревій, то поети приїхали з Польщі, Білорусі, Естонії, Литви. А завтра вже буде тепло, тому що поети з Ізраїлю читатимуть свої вірші.

Дуже приємно, що в Луцьку нас об’єднала не революція на Майдані, не війна, а поезія. І в Луцьку нас об’єднала не річка, повна крові, яка ллється на Донбасі, а річка червоного сухого вина», – відзначив президент Міжнародної літературної корпорації «Meridian Czernowitz», автор ідеї проведення фестивалю в Луцьку Святослав Померанцев.
Та додав, що після закінчення «Merіdian Lutsk» автори роз’їдуться по своїх країнах, містах і ще довго згадуватимуть фестиваль і ділитимуться враженнями про Україну, Луцьк із своїм оточенням.

Цей фестиваль, як відзначив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, надзвичайно важливий для міста, адже здатен позитивно вплинути на престиж і міжнародний імідж обласного центру Волині. Тож, розуміючи усю важливість подібного заходу для міста, Луцька міськрада надала чи не найбільшу допомогу в історії своєї діяльності (про подібні свята та фестивалі).
Директор департаменту культури міськради Тетяна Гнатів, своєю чергою, акцентувала, що не дарма літературний фестиваль такого масштабу відбувається саме в Луцьку, адже місто має свою унікальну та надзвичайно багату історію, а також особливий мистецький шарм.
Тож ознайомлюємося із програмою фестивалю, обираємо найцікавіші для себе заходи й долучаємося до «Merіdian Lutsk».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2017 01:17
президент Міжнародної літературної корпорації «Meridian Czernowitz», автор ідеї проведення фестивалю в Луцьку Святослав Померанцев сказав:" І в Луцьку нас об’єднала не річка, повна крові, яка ллється на Донбасі, а річка червоного сухого вина»," Леся Украънка писала : Якщо прийде журба, то не думай її Рознести у веселощах бучних За столом, де веселії друзі твої П'ють-гуляють при покликах гучних........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus