USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку декламували актуальні та пророчі вірші Лесі Українки

1 Серпня 2017 16:44
Твори Лесі Українки декламували у Луцьку в день її пам’яті. Містяни зібралися 1-го серпня на Театральному майдані.

На початку дійства духівники відслужили панахиду, після чого відбулося покладання квітів.

До присутніх звернулася професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, голова Волинської крайової організації Всеукраїнського товариства імені Тараса Шевченка Людмила Стрільчук.

«Перше серпня – сумна і пам’ятна дата, адже 104 роки тому перестало битися серце тендітною і водночас надзвичайно сильної жінки, великої дочки свого народу Лесі Українки. Вона померла у віці 42 роки в грузинському місті в наслідок важкої хвороби. Своїй Батьківщини вона віддала все, що мала: талант, серце та не довгі дні життя. Вона зростала серед мальовничої волинської природи, де відбулося її становлення як особистості. Тут були написані перші поетичні твори. Пам’ятаймо про неї, бо її слово було подекуди сильніше будь-якої зброї», - закликала Людмила Стрільчук.
Як зазначив радник Луцького міського голови, голова фракції «УКРОП» у Луцькій міській раді Ігор Поліщук, що він пишається тим, що Леся Українка - з Волинського краю.

«Ми пишаємося тим, що вона з нашого краю, адже Леся Українка одна з тих, хто будував Україну. Таких постатей ми повинні пам’ятати, шанувати та перечитувати. Ми бачимо, що твори видатної української поетеси сьогодні набули значної актуальності. Вона безсмертна через свою поезію, бо з покоління в покоління її перечитують, а твори актуальні і пророчі та такі, що надихають», - вважає Ігор Поліщук.
Віддавши шану Лесі Українці, волиняни почали декламувати її вірші.

«Сон» читала учениця Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Крістіна Кулієва.
А «Слово, чому ти не тверде як криця» прочитала методист бібліотеки СНУ імені Лесі Українки Світлана Кресак.
Також на Театральному майдані діяла виставка книг поетеси та стенди з її цитатами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Крук Показати IP 1 Серпня 2017 18:17
Крістіна молодець! Найкращий виступ :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus