USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку презентують книжки українського письменника

1 Вересня 2017 11:16
Презентація книжок «Про дерева і левітацію» та «Весь цей літературний джаз» відомого українського письменника Олександра Клименка відбудеться у Луцьку.

Усіх охочих запрошують 5 вересня о 17.00 у книгарню «Є» на вул. Лесі Українки, 30, інформують організатори.

Книжка верлібрів «Про дерева і левітацію» (Дискурсус, 2017) – випадання з повсякденності у метафізику, це розповідь про людське життя, яке проростає з важкого коріння, щоб левітувати з повітряною легкістю в художній уяві митця. Дерева, помножені в поетичних рядках Олександра Клименка на горизонти і води, нагадують читачеві, що світ, який народжується у творчих візіях, може стати найважливішим прижиттєвим надбанням – еквівалентом справжньої віри, надії, любові.

Есеїстична книжка «Весь цей літературний джаз» (Дискурсус, 2017) – це роздуми про життя і мистецтво, мораль і політику, про естетичні та філософські завдання, які розв’язуються у творчості. Одне слово, про all that jazz. Як зазначає у передмові Володимир Базилевський, книжка Клименка є логічним продовженням його попередньої праці – збірки літературно-критичних есеїв та інтерв’ю «Від не-початку і до не-кінця». «Весь цей літературний джаз» – інтелектуальна подорож територією літературно-музичної синестезії. Подорож у напрямку світоглядного перехрестя, де творчість урівнюється з життям, де роль письменника означає бути людиною не лише у часі написання твору, а й у повсякденному житті. Книжка містить есеї та інтерв’ю з відомим письменником.

Книжки вийшли друком у прикарпатському видавництві «Дискурсус».

Довідково:

Олександр Клименко – український прозаїк, поет, есеїст, літературний критик, музикант. Лауреат літературних премій. Автор книг «Supraphon», «Коростишівський Платонов», «Від не-початку і до не-кінця», «Прихована фортеця», «Найкращі дні», «Про дерева і левітацію», «Весь цей літературний джаз».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus