USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У селі на Волині відкрили меморіальну дошку Василю Гею

9 Листопада 2018 22:44
Відкриття пам’ятної дошки уродженцю села Заболоття, відомому волинському письменнику Василю Гею відбулося у п’ятницю, 9-го листопада, у місцевій школі.

На урочистість зібралися учні місцевої школи, односельці та родичі майстра літературного слова, гості. Школярі та педагогічний колектив підготували зворушливу літературно-музичну композицію, під час якої декламували твори Василя Гея та виконували пісні на його слова, повідомляє Кордон.

Ми повинні пишатися видатним земляком, знати його творчість, зробити якомога більша для увічнення його пам’яті, адже людина живе доти, доки живе пам’ять про неї, — про це йшлося у виступах колишнього Заболоттівського сільського голови Василя Палія, педагога Валентини Задерей, яка свого часу очолювала місцеву школу, очільника Головненської ОТГ Микола Демедюк, вдови письменника Мирослави Гей, депутата райради Віктора Саця, який, власне і є ініціатором заходу.

Право урочисто відкрити меморіальну дошку учасники зібрання доручили першому заступнику голови облради Олександру Пирожику та голові Любомльської райради Миколі Сушику, а освятити — благочинному Любомльського району, настоятелю парафії Архистратига Михаїла отцю Віктору Возняку. Пам’ять письменника вшанували хвилиною мовчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Абориген Показати IP 10 Листопада 2018 00:26
Розумно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus