USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Класику української літератури вивчатимуть у Польщі

31 Жовтня 2017 16:40
Польський професор Ян Маліцкі пройнявся силою слова та духу українських класиків після відвідин Волині. Зрештою, він вирішив познайомити своїх студентів з українською культурою.

Українсько-польський форум, під час якого делегація іноземців знайомилася з культурою українців та домовилася про подальшу співпрацю з волинськими освітянами, відбувся 28 жовтня у Луцьку.

Директор Центру східноєвропейських досліджень Варшавського університету, професор Ян Маліцкі поділився з читачами Інформаційного агентства Волинські Новини враженнями від поїздки і запевнив, що після його повернення додому польські студенти знатимуть більше про класиків української літератури.

«Перебуваючи на Волині, я мав нагоду відвідати музей Лесі Українки. Дуже приємно, що була можливість детально оглянути експонати і я зробив висновок, що в польських університетах потрібно популяризувати українських класиків. Зокрема, я хочу познайомити своїх польських студентів з чотирма видатними діячами. Це Тарас Шевченко, хоча про нього і так знають в усьому світі, Леся Українка, Іван Франко та Василь Стефаник», - розповів Ян Маліцкі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus