USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Ви бачите мене востаннє на наступні два роки», – Макс Кідрук лучанам

8 Жовтня 2019 08:00
Популярний український письменник Макс Кідрук два роки не випускатиме нових книг і не виступатиме з презентаціями.

Про це автор розповів під час ІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера», який 4–6 жовтня тривав у Луцьку.

Письменник, однак, не йде у відпустку, а протягом цих 24 місяців активно працюватиме над новим проєктом – серією з щонайменше трьох книг під загальною назвою «Нові темні віки».

«Я вже давно хочу щось написати про колонізацію Марса і читаю чимало науково-популярної літератури про це. І ось ці фантастичні романи, за винятком хіба «Марсіянина» Енді Вейра, мені не подобаються. Не з літературної точки зору, ні, з цим якраз все гаразд. Мені не подобається те, як в цих романах описано життя на Марсі. Коли автор захоплено розповідає про те, як колоністи самовіддано працюють над переплануванням Марса, картинка в моїй голові миттєво розсипається», – поділився автор.

Читайте ще: Убивство і жорстка наука: Макс Кідрук у Луцьку – про книгу, яку можна підкласти під смартфон

Він додав, що переконаний у тому, що люди врешті-решт колись житимуть на Марсі, і розповів, що ідея написати про це зародилася в нього після прочитання роману Вілбура Сміта про німецький крейсер «Кенігсберг», який курсував узбережжям Східної Африки.

«Я уявив собі якийсь космічний дредноут, який ворожа держава, очевидно Росія, відрядила на орбіту Марса. Я усвідомив, що цей дредноут буде 100-відсотковою аналогією німецького крейсера «Кенігсберг». Як і «Кенігсберг», цей дредноут повністю домінуватиме над колоніями у військовому сенсі, але, як і «Кенігсберг», цей дредноут буде змушений постійно шукати компоненти хімічного палива, бо лише хімічне паливо дозволятиме йому маневрувати на орбіті, так само він буде змушений шукати інфраструктуру для ремонту, бо йому десь потрібно буде ремонтуватися», – сказав Кідрук.
Автор розказав, що також замислився над тим, якою за 200 років може бути Земля. За його словами, в низці густонаселених і економічно розвинутих регіонах не можна буде перебувати без захисного скафандру через аномально високі температури.

«Мільйони, сотні мільйонів, а можливо, й мільярди біженців тікатимуть до інших країн із таких температурно неблагополучних регіонів, а це, своєю, чергою, викличе зростання радикальних і право-радикальних настроїв у тих країнах, куди вони прийдуть», – спрогнозував письменник.

Саме для опрацювання цієї теорії, роботи над сюжетом, проєктування 3D-моделей майбутнього житла, зокрема космічного, транспортних засобів, розробки новітніх карт із урахуванням рівня підняття води, мертвих зон і геополітичних змін Макс Кідрук і вирішив «залізти на 24 місяці в барлогу».

«Ви бачите мене востаннє на наступні два роки. Сподіваюся, чекатимете», – зазначив наостанок письменник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Фронтера Показати IP 8 Жовтня 2019 09:11
Ми дуже раді 200 років вас не бачити
Активіст Показати IP 8 Жовтня 2019 10:39
От і добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus