USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Суд офіційно спростував заяву нардепа Березюка щодо позову Вусенко

24 Березня 2017 08:00
Луцький міськрайонний суд Волинської області спростував заяву нардепа від «Самопомочі» Олега Березюка, назвавши її абсурдною і такою, що не має жодного правового підґрунтя.

Днями у ЗМІ з’явилася інформація, написана зі слів Олега Березюка, про те, що начебто судове засідання за позовом Юлії Вусенко проти депутата міськради Григорія Пустовіта про визнання незаконними дії та скасування рішень 19 сесії Луцькради відбулося 20 березня, і, начебто, суддя поновила Юлію Вусенко на посаді, але під тиском скасувала це рішення.

Спростування цієї інформації опублікували на сторінці Луцького міськрайонного суду Волинської області у Фейсбуці. Подаємо допис без змін і правок:

На пленарному засіданні Верховної Ради України 21 березня 2017 року народним депутатом Олегом Березюком було поширено інформацію наступного змісту: «Луцьк, голова обласного осередку Самопомочі, секретар міської ради нелегітимно відсторонена від виконання обов’язків. Більше того, вчора ввечері суд відновив її повноваження, у зв’язку з провадженням судового засідання, але вчора ввечері та ж сама суддя подзвонила і сказала, рішення відмінено, не можу жити під таким тиском».

Вважаємо, що вказана інформація є недостовірною, не відповідає дійсним обставинам справи, а тому звертаємо увагу громадськості на те, що такого роду заява абсурдна та не має жодного правового підґрунтя.

Так, 16 березня 2017 року секретар Луцької міської ради Вусенко Юлія Василівна звернулася з адміністративним позовом до Луцької міської ради, Пустовіта Григорія Олександровича про визнання нечинним та скасування рішення Луцької міської ради від 15.03.2017 року № 19/1 про усунення її з посади секретаря Луцької міської ради.

На підставі ухвали Луцького міськрайонного суду від 17 березня 2017 року провадження у даній справі відкрито та призначено до судового розгляду на 14 год. 30 хв. 24 березня 2017 року в приміщенні Луцького міськрайонного суду, що за адресою: м. Луцьк, вул. Сенаторки Левчанівської, 1, каб. № 15 (головуюча суддя Пушкарчук В.П.).

Крім того, по даній справі позивачем заявлено клопотання про забезпечення позову, яке розглянуто в судовому засіданні з участю сторін 22 березня 2017 року. В задоволенні заяви про вжиття заходів забезпечення позову відмовлено.

Таким чином, на підставі вищевикладеного вбачається, що судовий розгляд вказаної справи по суті не відбувався, будь які рішення щодо заявлених позовних вимог по суті судом не постановлялися. А тому заява народного депутата є передчасною, спрямована на формування у громадськості необ’єктивної думки про судову гілку влади.

Зауважуємо, що втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою впливу на безсторонність суду забороняється і тягне за собою відповідальність, установлену законом (п.3 статті 6 Закону України «Про судоустрій та статус судді»).

Разом з тим, офіційний веб-портал «Судова влада», на якому знаходиться веб-сайт Луцького міськрайонного суду Волинської області, відкритий для загального доступу та має вкладку «Списки справ призначених до розгляду», за допомогою якої можна відстежити інформацію про хід справи, також інформація про справи, які викликають значний суспільний інтерес, відображається у вкладці «Інформація про розгляд резонансних справи» на тому ж сайті суду.

Нагадаємо, екс-секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко 22 березня під час судового розгляду її позову проти депутата міськради Григорія Пустовіта та про визнання незаконними дії та скасування рішень 19 сесії Луцькради заявила клопотання про необхідність забезпечення позову: на час судового процесу позивач просить скасувати вищезгадане рішення депутатів, що, фактично, дозволило б їй поновитися на посаді. Цікаво, що під час засідання чергової 20 сесії міськради, Юлія Вусенко поводила себе так, наче їй вже відомо, яке рішення буде за її позовом: «Рішення буде таким, як я сказала».

Незважаючи на таку впевненість, суд своєю ухвалою відхилив клопотання Юлії Вусенко про забезпечення позову.

Зауважимо, під час судового розгляду 22 березня суддя Валентина Пушкарчук сказала, що на неї ніхто не тиснув під час прийняття рішення. Також вона додала, що про висловлювання нардепа Березюка не чула, а востаннє говорила з ним кілька днів тому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Коля Показати IP 24 Березня 2017 08:46
Да здравствует наш суд!
Анонім Показати IP 24 Березня 2017 08:54
але диму без вогню не буває. сумніваюсь, що березюк просто так ляпав язиком
555 до Анонім Показати IP 24 Березня 2017 10:27
Я припускаю, що пану Березюку надали таку інформацію і він її озвучив.
cаня Показати IP 24 Березня 2017 11:37
хай скаже, яка ситуація з сміттям, яке мандрує усією Україною і коли Садовий сяде за бездіяльність і свої корупційні діяння

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus