USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Які політсили саботують роботу Луцької міськради?

21 Березня 2017 12:20
Чотири фракції у Луцькій міській раді, зокрема «Солідарність», «Народний контроль», «Самопоміч» та «Свобода», вступили в ситуативний альянс і вирішили дистанціюватися від вирішення важливих для міста питань.

Нагадаємо, на 21 березня призначене пленарне засідання 20 чергової сесії міськради. Депутати вирішили першим питанням порядку денного поставити проект рішення про обрання секретаря.

Але окрім цього в порядку денному – більше сотні питань, кожне з яких важливе для міста.

Напередодні формування порядку денного, заступник голови фракції «Солідарність» Артем Запотоцький повідомив, що його фракція не братиме участі в засіданні сесії, оскільки вважає її нелегітимною. Зокрема, він подав низку позовів на рішення міськради про дострокове припинення повноважень секретаря. Після цього депутат покинув сесійну залу.

Нагадаємо, позов на міську раду подала і Юлія Вусенко, яка не сумнівається, що її позов суд задовольнить, і запевняє, що знає, яким буде судове рішення. Тож вона пропонувала депутатам продовжити сесію після судового рішення. Вусенко не звернула уваги на аргументи про те, що судовий процес може тривати не один день, а то й не один місяць, і, відповідно, робота міськради буде заблокована на дуже тривалий час. Натомість більшість депутатів зауважила, що такої халатності до долі обласного центру вони собі не можуть дозволити.

Попри важливість продовження роботи сесії, фракції «Народний контроль», «Свобода» та «Самопоміч» оголосили, що не прийматимуть участь у засіданні ради до рішення суду щодо позову Юлії Вусенко. Після оголошення перерви вони покинули залу засідань.

Пішов із зали і позафракційний Микола Яручик, який є лояльний до фракції БПП і екс-екретаря. У залі залишилося 24 депутати - від фракцій «УКРОП», «Батьківщина», «Радикальна партія» та позафракційні Олександр Козлюк, Євгеній Ткачук.

Таким чином, представники 4 фракцій: «Солідарність», «Народний контроль», «Самопоміч» та «Свобода» і один позафракційний депутат вирішили саботувати роботу сесії міськради. Зауважимо, в порядку денному – більше 100 питань, рішень на які чекає все місто.

До слова, Юлія Вусенко навіть після того, як депутати на позачерговій сесії проголосували за дострокове припинення її повноважень, не звільнила службовий кабінет, вважаючи його своїм законним місцем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 21 Березня 2017 12:30
не звільнила службовий кабінет, вважаючи його своїм законним місцем. а ст.341 КК пані югист читала ?
Анонім до Анонім Показати IP 21 Березня 2017 16:58
вона такий юрист.що якби не чоловікові гроші...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus