USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фестиваль кіно просто неба розпочнеться з показів у Луцьку

11 Липня 2017 15:16
Фестиваль документального кіно просто неба Lampa.doc розпочнеться 21 липня, який відбудеться у шести містах України. Перше місто, до якого завітає фестиваль – Луцьк. Про це повідомили в Українському кризовому медіа-центрі.

Глядачам покажуть 12 фільмів польських та українських режисерів, знятих за останні 2 роки.

«З польської програми всі фільми стануть українськими прем’єрами. Polish docs – це бренд і полякам треба віддати належне», – підкреслила голова фестивалю Наталія Красильникова під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

У рамках фестивалю відбудеться показ стрічки «Jamala.UA».

«Історія вийшла дуже динамічна, вона відкриває Джамалу не з того звичного для всіх медійного простору… Тут вона – справжня», – зазначила режисерка фільму Анна Акулевич.

Головні локації проведення фестивалю – або історично та культурно значимі місця, або місця у центрі міста, щоб це було зручно і легкодоступно.

«Так, у Луцьку – замок Любарта, у Червонограді – околиця Палацу Потоцьких і так само задіяний сам палац», – повідомила пані Красильникова.

Окрім кінопоказів організатори додали і освітній блок – лекції з історії документалістики та зустрічі з режисерами. Серед головних партнерів фестивалю – Державне агентство України з питань кіно, Інститут Адама Міцкевича (Польща) та програма «Активні громадяни» від Британської ради в Україні спільно з Управлінням туризму та промоції Луцької міської ради. Велику підтримку надають департаменти та управління культури, туризму і молоді кожного міста-учасника Lampa.doc.

Фестиваль завітає також до Кропивницького, Червонограда та Житомира.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus