USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Презентували документальний фільм «Хрест перший. Блокпост під Волновахою»

23 Травня 2017 22:42
Телеканал «UA:Перший» до третьої річниці трагедії під Волновахою презентував документальну стрічку «Хрест перший. Блокпост під Волновахою», повідомляє Вісник+К.

«Коли емоції вже зарубцьовані, а непроста історія подій на 10-му блокпосту до сьогоднішніх днів до кінця не почута – саме час говорити. Говорити прямо і щиро, не проклинаючи й не каючись, спокійно і врівноважено, відтворюючи в пам’яті кожен спогад мерехтливими кадрами хроніки весни 2014-го, коли все тільки починалося...», – йдеться в анотації до фільму, головними героями якого стали волинянин з 51 ОМБР.

Нагадаємо, що внаслідок трагедії під Волновахою загинули 18 військових.

Бойовики ДНР увірвалися в табір під ранок на джипах і двох інкасаторських бусиках. Без розбору почали гатити по наметах, машинах із автоматів, протитанкових гранатометів, мінометів, ПЗРК. Це була ніби демонстрація сили, переваги у зброї і вміннях воювати. Один снаряд поцілив у бойову машину наших військових, здетонував боєкомплект.

Військові експерти причиною значних втрат назвали «низький рівень бойової і тактичної підготовки, відсутність розвідки місцевості, відсутність бойової охорони, некомпетентність керівництва». Згідно з повідомленням Міністерства оборони України, сепаратисти мали на меті прорвати кільце сил АТО, однак українським військовим вдалося відбити атаку та втримати контроль над блокпостом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus