USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку дивляться фільми, яких немає в інтернеті

12 Вересня 2019 16:42
Щорічно у другу суботу вересня відзначається День українського кіно. Із цієї нагоди 12 вересня в Палаці культури міста Луцька можна переглянути нові стрічки українського виробництва.

Так, до ознайомлення луцькій публіці вперше представлять художній фільм «Казка про гроші» та документальну картину «Рубіж. Грубешівська операція» режисерки Олесі Моргунець та продюсерки Олени Бородець. Ці стрічки виходили в обмеженому українському прокаті.

Директорка департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів висловила переконання, що глядачі прийшли на показ із власної волі.

«Я впевнена, що ви любите українське кіно і відвідуєте кінотеатри. А сьогодні ви маєте унікальну нагоду не просто подивитися наші українські фільми, відзняті нашими талановитими режисерами, а й поспілкуватися з авторами, продюсерами, композиторами. Ці фільми змушують думати, замислюватися про людські цінності», – сказала Тетяна Гнатів.
Також вона вручила гостям із Києва – композиторці Оксані Моргунець та продюсерці Олені Бородець – подяки від департаменту культури Луцької міської ради та пам’ятні подарунки на згадку про наше місто.
«Я тільки зі знімального майданчика. Зараз ми знімаємо новий фільм, він теж цікавий. А стрічку, яку ви зараз дивитиметеся, – «Казка про гроші» – розповідає про вічне. Вона ґрунтується на оповіданні Володимира Короленка «Йом-Кіпур, або Судний день», на базі котрого кіностудія імені Олександра Довженка розпочала знімати фільм. Ми створювали його чотири роки, це були нелегкі роки – девальвація гривні, нестача коштів. Ми долучили до роботи молоду талановиту режисерку і дуже оперативно створили фільм», – пригадала Олена Бородець.

Вона зізналася, що дуже любить стрічку «Казка про гроші», адже він знятий на кіностудії Довженка – українському «бренді, котрому вже 90 років, де було створено прекрасні фільми, які побачили мільйони людей».
«Казка про гроші» – це продовження традицій, які існували в українському кінематографі, це наше українське поетичне кіно, створене молодими людьми. Ми гадаємо, що внесли свою маленьку часточку в історію українського кіно», – зазначила продюсерка.

Натомість композиторка фільмів Оксана Моргунець пригадала, що, прочитавши сценарій майбутньої картини, вона вирішила взяти за основу українську народну пісню.

«Ти дивишся на кожного героя, на кожну подію, проникаєшся цим і намагаєшся створити щось надзвичайне. Кіно і музика – єдине ціле», – зауважила композиторка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Вересня 2019 08:59
чому такі цікаві імпрези не анансуються?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus