USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку і Володимирі відбудеться кінофестиваль, присвячений всесвітньо відомому режисеру з Волині

25 Серпня 2021 08:00
Фільми визначного режисера Єжи Антчака, уродженця Володимира-Волинського, покажуть в рамках польського фестивалю художніх фільмів «Ночі і дні».

Дійство триватиме 26-27 серпня у Луцьку та Володимирі-Волинському.

Про режисера Єжи Антчака

Єжи Антчак народився 25 грудня 1929 року у Володимирі-Волинському й прожив там 7 років. Цей період згадує як один із найпрекрасніших у житті.

У часи Другої світової війни переїхав з родиною до Польщі. Закінчив кіношколу імені Леона Шиллера в місті Лодзі, яка є однією із найстаріших кіношкіл в світі та займає 2 місце голлівудських рейтингів серед кіношкіл. Серед випускників кінорежисери Анджей Мунк, Анджей Вайда, Роман Поланськи та інші. Після навчання Єжи Антчак влаштувався на роботу до місцевого театру, спочатку в ролі актора, а через три роки очолив театр «7,15» в Лодзі.

Прославив режисера фільм «Ночі і дні», знятий за повістю Марії Домбровської. Стрічку номінували 1977 року на премію «Оскар» як кращий фільм іноземною мовою. Проте відзнаку фільм не отримав, але 1976 отримав Срібного ведмедя за кращу жіночу роль на Берлінському кінофестивалі. Роль зіграла акторка і дружина Єжи Антчака – Ядвіга Баранська.

2006 року стрічка «Шопен. Бажання любові» здобула платину на найстарішому фестивалі незалежного кіно та третьому за престижністю фестивалі в Північній Америці – WorldFest Houston Film Festival.

1979 року Єжи Антчак із своєю сім’єю переїхав до США, де проживає і зараз.

Нині режисерові 91 рік, він викладає у Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі. Єжи Антчак написав біографічну книгу «Ночі і дні мого життя». В ній згадується про дитинство режисера на Волині. Антчак народився взимку, в сорокаградусний мороз. Згадуючи в книзі цей факт, пише про своє здоров’я та витривалість.
Для бронювання місця на трансфер Луцьк - Володимир-Волинський 26 серпня потрібно заповнити анкету на https://forms.gle/xe4dW837zM8LkUKMA

Вхід на події фестивалю – вільний.

Організовують дійство Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку, Володимир-Волинська міська територіальна громада, «Дискусійний кіноклуб «Плеограф», Товариство транскордонної інтеграції «Єднає нас Буг». Партнери – кіноклуб AngarCinema та ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus