USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку знімуть мультик про таргана, саундтрек до якого напише Сергій Бабкін

15 Липня 2019 13:07
Луцькі розробники з громадської організації «Імаго» працюють над створенням короткометражного анімаційного фільму «Чому плачуть діти», головним персонажем якого є Тарган. До творчого процесу зможуть долучитися всі охочі, які успішно пройдуть майстер-класи від топових українських аніматорів, художників і декораторів.

Детальніше про проєкт, який «Імаго» реалізовує завдяки гранту від Українського культурного фонду, розповіли 15 липня під час прес-конференції в приміщенні кіностудії «Волинь».

Насамперед голова громадської організації Леонід Тивонюк зауважив, що основна місія «Імаго» – зробити Луцьк відомим на анімаційному глобусі, а також перерахував інші проєкти організації: екологічний кінотеатр «Круті педалі», фестиваль «Задзеркалля», який проводили вже тричі, екологічний анімаційний серіал, на котрий зараз шукають кошти, «Планета неяшок».
Він розказав, що проєкт «Чому плачуть діти» пройшов відбір і переміг у програмі «Підсилення потужності українського аудіовізуального мистецтва» в категорії «Освітні проєкти аудіовізуального мистецтва» та отримав грант на створення мультфільму від Українського культурного фонду, діяльність котрого спрямована на культурний розвиток кожного громадянина та розбудову українського мистецтва в європейській інтеграції.

Як пригадав Леонід Тивонюк, головного персонажа майбутнього мультика – Таргана – він створив давно, однак лише зараз має можливість втілити свою ідею в життя.
Так, створення анімації проходитиме в два етапи: навчання та сам продакшн. Під час навчального етапу всі охочі матимуть змогу безкоштовно відвідати низку майстер-класів з різних анімаційних спеціальностей. Це, до прикладу, заняття з сторіборду, створення анімаційної декорації, які проводитимуть аніматор Антон Петрусевич, декоратор Роман Дзвонковський та аніматорка Надія Лімова.

Найкращі слухачі лекцій згодом зможуть долучитися до виготовлення анімаційного мультфільму. Зголоситися до занять можна на сторінці «Імаго» у Facebook. Також оголошено конкурс на вакансію художника чи художниці проєкту.

Про що мультфільм?

Як поділилися розробники мультику, анімація створюватиметься в двох техніках: реальний світ – у стоп-моушен, думки і мрії персонажа – у 2-D.

Автори переконують, що переглянувши короткий ролик – приблизно на 5 хвилин – глядачі отримають відповідь на запитання, чому ж плачуть діти. Водночас публіка зможе запитати в себе, чи відчула щось, чи по-іншому поглянула на світ.
Головний персонаж анімації, якого «поселять у реальний світ і який житиме поряд з нами», – це Тарган.

Як пояснюють розробники, такий вибір героя не випадковий, адже тарган – це уособлення образу, з яким людині не хочеться себе ототожнювати. Основний мотив – це те,що кожен хоче наслідувати когось іншого, а не бути самим собою.
Озвучить мультик професійний актор-імітатор голосів, Юрій Коваленко (Доктор Звук), а саундтрек напише відомий поп-співак Сергій Бабкін.

За умовами проєкту, мультфільм має з’явитися до кінця року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus