USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Закон про підтримку вітчизняного кінематографа допоможе утвердити національну ідентичність», - Констанкевич

25 Березня 2017 21:23
Потужне державне фінансування вітчизняного кіно слід було запровадити одразу після проголошення незалежності України. Таку думку висловила народний депутат України від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» Ірина Констанкевич, коментуючи ухвалення 23 березня законопроекту про держпідтримку кінематографії в Україні (№ 3081-д). На думку нардепа, підтримка цієї галузі є запорукою розвитку України як потужної європейської держави, повідомляє прес-служба УКРОПу.

Політик наголосила, що саме завдяки законам про державну підтримку кіно у 20-х роках минулого століття була започаткована робота Київської, Одеської, Ялтинської кіностудій, а держава виділяла кошти на створення українського кінопродукту. На цьому фундаменті зросли такі кінопостаті, як Олександр Довженко, Юрій Яновський, Майк Йогансен, та були створені фільми, що увійшли до золотого фонду світового кінематографа. Зокрема, стрічка «Земля» Олександра Довженка 1930 року, яку свого часу визнали найкращим фільмом усіх часів і народів.

«Досі феномен Довженка не повторений. І не тому, що в нас немає талановитих майстрів кіно. Вони є, але вони не мають можливості розгорнути свою діяльність тут, в Україні», – вважає Ірина Констанкевич.

Саме з ентузіазмом окремих особистостей були пов’язані короткі періоди відродження українського кінематографа. Але це питання має бути пріоритетом держави, а не лише інтелігенції.

«Тут має бути державна позиція, політична воля й потужне фінансування. Тому я та мої колеги з великим трепетом голосували за цей законопроект», – додала політик.

Ірина Констанкевич також висловили переконання, що ухвалення цього закону зробить можливим виділення коштів на ті стрічки, які формують українську ідентичність, патріотизм і духовність. «Я мрію про те, щоб були зняті фільми нашого колеги-укропівця Василя Шкляра, майже кожен роман якого може бути перекладений мовою сучасного кіно. Також слід документувати нашу сучасність та повертатися до минулого і відтворювати ті яскраві, героїчні сторінки, які, на жаль, швидко забуваються. Якби це було вчасно зроблено, ми не мали б війни на сході», – наголосила представниця УКРОПу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus