USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дні чеської культури: протягом тижня лучан знайомили із традиціями сусідньої держави

7 Грудня 2019 15:12
У Луцьку відбулося урочисте закриття Днів чеської культури. Так, протягом усього тижня обласний центр перетворився на осередок збереження та відродження традицій Чеської Республіки.

Святковий концерт відбувся сьогодні, 7 грудня, у Палаці культури міста Луцька.

Метою заходу є промоція культурного потенціалу Луцька, розвиток міжнародної культури та співпраця з містами Чеської Республіки.

У межах проведення Днів чеської культури, які проходили з 3 по 7 грудня, лучани та гості міста мали змогу насолодитися великою кількістю цікавих та пізнавальних заходів. Зокрема: ознайомитись із народними ремеслами, відвідати презентацію літератури про волинських чехів та переглянути художні фільми для дітей; побувати на виставці «30 років Оксамитовій революції», а також взяти участь у тематичних майстер-класах.

Усі ці заходи організовані департаментом культури міської ради спільно із Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки та Волинським обласним товариством чехів «Матіце Волинська» з метою промоції культурного потенціалу міста та розвитку міжнародної культурної співпраці.

«Хотілося б привітати усіх з такою визначною подією, ми раді, що маємо можливість вивчати та знайомитися з культурою інших народів. Волинь наша багатогранна, адже зв'язку з історичними подіями, які відбувалися в нас в Україні, безпосередньо, у нашій Волинській області, досить багато людей різних національностей історія сплутала. Але маємо те що маємо, тож дуже приємно, що ми не забуваємо свого коріння. Важливо максимально відродити традиції, що були характерними для тої чи іншої національності, берегти і примножувати ті надбання, які мали наші предки. Вітаю вас всіх, бажаю вам, в першу чергу, міцного здоров'я, радості, добра і нехай Матір Божа завжди буде прихильною до вас», - зазначила заступник міського голови Ірина Чебелюк.

Опісля вона вручила подяку від Луцької міської ради Євгенії Васильєвій, голові Волинського обласного товариства чехів «Матіце Волинська».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus