USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Лучанин не порушував авторські права гурту «Антитіла», – суд

10 Грудня 2019 15:21
Луцький міськрайонний суд не задовольнив позов гурту «Антитіла» щодо порушення їхніх авторських прав патентним тролем з Луцька Сергієм Лапковським.

Відповідне рішення виніс Луцький міськрайонний суд 10 грудня.

Нагадаємо, гурт позивався до Сергія Лапковського через копіювання з диску пісень гурту та їхнє використання в комерційних цілях.

Гурт намагався символічно стягнути одну гривню з Сергія Лапковського, але суд не задовольнив позов.

Представники гурту зазначили, що будуть подавати апеляцію.
Так, судовий позов, у якому підприємець з Луцька Сергій Лапковський вимагає від відомого гурту «Антитіла» сплатити мільйон гривень, набув великого розголосу у музичному світі.

Лучанин звинуватив музикантів у використанні запатентованої ним ще у 2012 році корисної моделі № 74516 «Спосіб налаштування параметрів музичної композиції» і подав до суду. Сергій Лапковський заявляв, що впевнений у перемозі. Своєю чергою, музиканти назвали позов абсурдним та наголошували на тому, що йдеться про заборону використання музикантами певних тональностей і темпу у своїх піснях.

Втім, 11 лютого суд поставив крапку у справі. Підготовче судове засідання відбулося 23 січня, однак і тоді Лапковський у суд не з’явився. Через повторну відсутність позивача Сергія Лапковського, а також через відсутність пояснень щодо його неявки на засідання, суд вирішив залишити позовну заяву без розгляду.

Натомість, гурт «Антитіла», зокрема Сергій Вусик, Тарас Тополя та Максим Сиволап подали позов на Лапковського С.О. і його спільників. Музиканти вважають справою честі домогтися анулювання «патенту на ноти», аби взагалі виключити подібні справи у майбутньому та примусити виплатити гурту компенсацію розміром в 1 ГРИВНЮ за порушення авторських прав. Таким чином, музиканти прагнули створити прецедент, аби надалі подібні ситуації не тривожили музичну спільноту.

Під час засідання суду 10 грудня опитали експертку, яка давала висновки про порушення патенту Лапковського. Як виявилось, жінка не має музичної освіти, працює комірником і є матір'ю Лапковського. Втім, суд не врахував ці обставини і не задовольнив позов гурту «Антитіла».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
" Показати IP 10 Грудня 2019 17:04
А судді хто? Ще й розуміються і не тільки на нотній грамоті.
Кен Показати IP 10 Грудня 2019 20:07
Може адвокату варто спочатку ЦПК почитати і зрозуміти , що таке «вступна та резолютивна» частина рішення через скільки днів виготовляється «повний текст», а також елементарні речі, які у ЦПК називаються «збирання доказів», а не намагатися людям отаке розказувати, бо такі речі навіть студент , який вперше взяв у руки процесуальний кодекс знає. Сподіваюсь, що адвокат всеж таки ці речі розказує на «камеру».
Луцьк Показати IP 11 Грудня 2019 11:22
Нічого особистого, але на вигляд Сергій Лапковський не зовсім адекватна людина (ми ще не бачили маму - експерта-комірника ). Гурту «Антитіла» лучани бажають творчих злетів та завжди раді вас бачити у нашому місті !!! Ми сподіваємось, що одна людина не зможе змінити вашого ставлення до волинських шанувальників !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus