USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Наймолодше волинське місто матиме власний гімн

15 Червня 2020 22:22
Завершився перший тур конкурсу на написання славня (слів та музики) Нововолинська «Славлю тебе, місто моє».

Про це пишуть на сайті газети Волинь.

Оголосили творче змагання ще у березні й приурочили до 70-літнього ювілею міста, який відзначатимуть в останню неділю серпня цього року. Організатори – відділ культури та центральна міська бібліотека.

Конкурсну комісію очолює керуюча справами міськвиконкому Вікторія Магдисюк, у складі також – редакторка відділу економіки «Газети «Волинь» Алла Лісова, яка із чотирьох творів відібрала два.

Один із них – вірш журналістки газети «Наше місто» Людмили Трубнікової, інший написали й поклали на музику стоматологиня та музикантка Ірина Мартинишин-Приступа та директор Нововолинської школи мистецтв Юрій Савраюк.

Читати ще: У Луцьку обирали гімн міста. аудіо

Присутні члени комісії після обговорення вирішили запропонувати лідерам конкурсу спільно опрацювати ці два твори та об’єднати їх в єдиний, який став би славенем наймолодшого міста Волині, яке отримало відповідний статус у 1957 році. Розгляд підсумкового варіанту, покладеного на музику, відбудеться у кінці червня. Гімн затвердять на сесії Нововолинської міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ Показати IP 16 Червня 2020 00:57
Я плачу від щастя! Гімн нам нєобходім!
Народна прокуратура Показати IP 16 Червня 2020 14:40
Навіщо придумувати, якщо вже є "Ля кокаїна"? Думаю, чудово підійде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus