USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Незабаром ONUKA в Луцьку: «Наша музика зрозуміла людям із будь-яких країн»

19 Травня 2017 15:17
Уже зовсім скоро, 29 травня, в Луцьку виступить із новою концертною програмою ONUKA. Це довгоочікувана подія для лучан, адже до цього український гурт бував у нашому місті аж рік тому – на музичному фестивалі «Бандерштат».

Із цієї нагоди солістка гурту ONUKA, ідеолог проекту та автор пісень Ната Жижченко відповіла на запитання Інформаційного агентства Волинські Новини. Зокрема, вона розповіла про концертний тур містами України та власне музичне звучання, ставлення до рейтингів і, звичайно ж, поділилася планами на майбутнє.

Ви не вперше в Луцьку, торік виступали на «Бандерштаті». І, звичайно ж, лучанам буде цікаво дізнатися, які залишилися у вас враження від міста, людей, самого фестивалю. Що вам найбільше запам’яталося?

Привіт! Так, пам’ятаю той виступ. Свіже повітря, природа, багато зелені. В такому антуражі завжди приємно виступати.

Ви увійшли до списку 100 найвпливовіших жінок України. Як загалом ставитеся до подібних рейтингів, також і музичних? Це вас надихає творити в подальшому?

Все це дуже відносно. Звичайно, приємно потрапляти до таких рейтингів, але я не ставлюсь до них занадто серйозно. Це, перш за все, матеріал для видань, яким потрібно давати своїм читачам приклад людей, що навіть у складні часи не сидять на місці, а щось роблять, створюють, та досягають успіху в своїх справах. З цієї точки зору це, мабуть, важливо. Щодо музичних рейтингів, то тут все чіткіше: поява в них – це прямий доказ високої якості музики.
Японія стала другою країною за кількістю прослуховувань вашого дебютного альбому? Чи стало це для вас сюрпризом? Як вважаєте, що привернуло увагу японців до українського виконавця?

Це було занадто давно, ще в 2014 році. Японцям відомо слово ONUKA – в них є місто та численні станції метро з такою назвою. Окрім того, їм близьке все інопланетне, інноваційне, незвичне. Думаю, перш за все, їх зацікавило те, як ми виглядаємо. Що до нашої музики, то вона зрозуміла людям з будь-яких країн.

Тема аварії на ЧАЕС є дуже близькою вам, адже ваш тато – один із ліквідаторів. Чому вирішили підняти її через 30 років таким нетиповим чином, записавши музичний альбом Vidlik?

Відповідь у самому вашому питанні. Тому що ця тема є близькою для мене і тому що вона пов’язана з моїм життям і життям моєї родини.

Звідки виникла ідея поєднати, здавалося б, непоєднуване: звучання українських народних інструментів і електроніки?

Я не згодна з вами, що непоєднуване. Електронну та народну музику поєднують у своїй творчості музиканти різних країн вже протягом останніх 30 років. Це логічно та природно.
Ви використовуєте музичні інструменти, більшість із яких або забуті, якщо йдеться про народні інструменти, або мало хто про них знає взагалі, наприклад, якщо говорити про терменвокс. Звідки бажання охопити таку кількість незвичних для сучасної музики інструментів? Із чим це пов’язано?

Мене завжди цікавила музика, що виходить за рамки шаблонів. У тому числі це стосується і самих музичних інструментів. Незвичні, раритетні, маловідомі інструменти дають інший музичний окрас, що робить музику ONUKA не схожою на іншу.

Як би охарактеризували власну музику, стиль? Це музика для насолоджування, релаксу чи, скоріше, наприклад, вона наштовхує на роздуми?

Репертуар ONUKA дуже різний - від ліричних меланхолічних пісень до енергійних та танцювальних треків.

Чим би могли займатися, окрім музики? Який би тоді обрали кар’єрний шлях?

Я казала про це вже багато разів. Я завжди мріяла бути вченим – фізиком-ядерником. Ще, мабуть, бібліотекарем.

Ви зараз знаходитися в турі. Чи подобається такий ритм життя: постійні переїзди, нові люди?

Звичайно, нові місця – це дуже цікаво. Але я більше люблю домашній затишок та спокій. Та і не можу сказати, що мені постійно необхідні знайомства з новими людьми. Мені достатньо того кругу близьких людей, що вже в мене є.

Які маєте плани після закінчення туру?

Ми зараз працюємо над новим матеріалом, що має вийти ще до кінця цього року. Робота в студії – ось те, що дійсно мене цікавить.
Що нового готуєте для своїх шанувальників у майбутньому? На що їм варто розраховувати?

Нові пісні. Думаю, цього буде достатньо.

Як вважаєте, щоб проникнутися вашою музику, обов’язково знати англійську, якщо йдеться про англомовні пісні? Чи тексти – це не найголовніше?

Ні, бо всі ми ще з дитинства слухали багато музики англійською. І це ніколи не заважало її розуміти. А в мене є і багато пісень українською.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus