USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Олег Скрипка пояснив, чому забороняє дітям дивитися телевізор

6 Серпня 2017 16:45
«Стриптиз», який музичні канали готують для молоді, Україна, як змія, що скидає стару шкіру, та український інформаційний простір: у рамках гутірки на «Бандерштаті» лідер гурту «Воплі Відоплясова» спілкувався з бандерштатівцями.

Про це Олег Скрипка розповів під час гутірки у рамках фестивалю «Бандерштат-2017» 6 серпня.

Він відзначив, що українці мають звичку звертати увагу на те, що люди говорять, а не на те, що вони роблять. Тому ми постійно маємо поганих політиків, які добре говорять. Доки українці не почнуть звертати увагу на справи, а не на слова, проблема лишатиметься.

Відповідаючи на питання про те, що в Україні змінилося на краще, а що не дуже добре, він зауважив, що застосував би метафору змії, яка скидає шкіру. Зараз шкіра відділилася, але ще не знялася повністю. Так, вже є нові українці та нова Україна, але є також багато такого, чого не хочеться бачити.

Музикант застеріг щодо толерантності відносно росіян, навівши як приклад такий народ, як марійців.

На один з фестивалів «Країна мрій» запрошували колектив «Марі памаш», який представляє цю народність. У народу немає держави, їхню територію забрала Росія, а косоворотки та кадриль, які зараз асоціюються з Росією, насправді належать цьому народу. Олег Скрипка запитував музикантів, чому такий творчий веселий народ не має держави, і ті відповіли, що вони такі ж добрі, як українці.
Говорячи про те, чи готові батьки виховувати нове покоління українців, він згадав, що гурт «Воплі Відоплясова» наприкінці 1990-их років, після повернення з Франції, виступав у Запоріжжі у клубі металопрокатного заводу. Тоді у них на розігріві виступив самодіяльний колектив дівчаток дванадцятирічного віку, які у ліфчиках та трусах танцювали стриптиз, і їхні батьки були у захваті від такого виступу під «фанеру».

Такий «стриптиз» представляють зараз музичні канали і молодь усе це вбирає у себе як губка. Це відбуватиметься доти, доки не буде вирішене питання з мас-медіа. Олег Скрипка відзначив, що потрібно, аби інформаційний простір був україномовним, а другим важливим питанням є якість українського продукту. Наразі, з його слів, відбувається саботаж, коли мовні квоти або ігнорують, або дають в ефір низькоякісний україномовний продукт. Поки не вирішимо це питання, на його думку, буде складно розвивати потенціал дітей.

Він зізнався, що його діти ніколи не бачили телевізора - його просто немає вдома, а в гостях Олег Скрипка забороняє дітям дивитися телебачення. Музикант стверджує, що вирішити мовне питання в ефірах зміг би протягом лише двох тижнів, маючи ресурс, адже можна багато говорити, а можна просто взяти і зробити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
а там Показати IP 6 Серпня 2017 19:40
ДОБА В АТО: ДЕВ'ЯТЕРО ВІЙСЬКОВИХ ЗСУ ЗАГИНУЛИ, П'ЯТЕРО ПОРАНЕНІ
бритва оккама до а там Показати IP 6 Серпня 2017 22:02
а якби телевізор не дивились,залишились би вдома і жили в мирі і спокої...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus