USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відбудеться міжнародний конкурс «Шопенівська весна»

19 Квітня 2019 16:51
На початку травня у Луцьку відбудеться міжнародний конкурс піаністів.

Про це інформують організатори заходу.

Ідея проведення конкурсу «Шопенівська весна» виникла в 2010 році як відкритого шкільного творчого змагання серед юних піаністів, а сприяло цьому відновлення імені Фридерика Шопена Луцькій музичній школі №1, яке історично належало закладу до 1939 року. Протягом кількох років Конкурс набирав популярності та викликав велику зацікавленість серед піаністів, що стало поштовхом для організації та проведення у 2017 році І Відкритого дитячо-юнацького конкурсу піаністів «Шопенівська весна», в якому взяли участь понад 50 учасників з України та Білорусі.

Метою Конкурсу є популяризація фортепіанного виконавства, виявлення та підтримка талановитих піаністів, популяризація творчої спадщини Фридерика Шопена та академічного фортепіанного мистецтва, а також обмін педагогічним досвідом в методиці викладання гри на фортепіано.

Цьогоріч Конкурс відбувається відповідно до вимог Міністерства культури України у два тури. До участі у Конкурсі зголосилися 89 піаністів з України, Польщі та Білорусі. Виступи конкурсантів оцінюватиме високоповажне журі у складі відомих піаністів, професорів музичних академій України, Польщі, Білорусі та Угорщини. В рамках конкурсу відбудеться навчальний семінар для викладачів мистецьких навчальних закладів.

Організаторами Конкурсу є департамент культури Луцької міської ради та Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена, співорганізатор – управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації.

Конкурс проходить під Патронатом Фундації Георгі Ференцзи, яка є членом Міжнародної Федерації Шопенівських Товариств (IFCS), за сприяння Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку та за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

ПРОГРАМА КОНКУРСУ

03 травня 2019 р.

12.00 Урочисте відкриття конкурсу.

Концерт за участі симфонічного оркестру школи, керівник Володимир Милогородський, соліст Макар Войнаровський, Заслуженого артиста України, професора Київської національної музичної академії ім. Петра Ілліча Чайковського Юрія Кота та народного артиста Білорусі, професора Білоруської державної академії музики Ігоря Оловнікова. Концертний зал школи.

14.00 Лекція за участі доктора мистецтвознавства Музичної Академії імені Ігнація Падеревського в Познані Яніни Татарської на тему «Навколо польської фортепіанної музики XIX-XX століття». Музичні ілюстрації професора Музичної Академії імені Ігнація Падеревського в Познані Анджея Татарського (Республіка Польща).

16.00 Семінарське заняття та майстер-клас професора Білоруської державної академії музики, народного артиста Республіки Білорусь Ігоря Оловнікова на тему «Сучасні тенденції в інтерпретації клавірної музики епохи барокко».

18.00 Семінарське заняття та майстер-клас професора Київської Національної Музичної Академії імені П. І. Чайковського, заслуженого артиста України Юрія Кота на тему «Комплексний підхід до формування виконавської майстерності піаніста».

04 травня 2019 р.

Конкурсні прослуховування:

09.00 І категорія. Камерний зал

IV категорія. Концертний зал

12.00 ІІ категорія. Камерний зал

IІІ категорія. Концертний зал

14.00 – 15.00 перерва

05 травня 2019 р.

10.00 Семінарське заняття для педагогічних працівників мистецьких закладів освіти на тему: «Сучасна мистецька освіта. Перспективи та виклики». Модератор Голова ГО «Всеукраїнська асоціація закладів мистецької освіти» Богдан Ховзун.

11.30 Вручення сертифікатів.

12.00 Гала-концерт та нагородження лауреатів.

В концерті беруть участь професор Музичної Академії імені Ігнація Падеревського в Познані Анджей Татарський (Республіка Польща) та заслужена артистка України, професор Львівської національної музичної академії імені Миколи Віталійовича Лисенка Оксана Рапіта.

14.00 Завершення конкурсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus