USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку згадували «чувака, який був другом для мільйонів українців»

4 Лютого 2019 09:26
У Луцьку вшановували «кучерявого чувака, який вмів запалити публіку з однієї ноти» – Андрія Кузьменка.

Вечір пам’яті Кузьми Скрябіна із символічною назвою «Чотири роки самотності» відбувся 3 лютого у приміщенні бібліотеки імені Олени Пчілки. Організаторами заходу виступили учасники офіційного луцького фан-клубу співака «Модна країна».

Відвідати захід змогли усі, хто мав бажання вшанувати пам’ять Андрія, адже вхід на концерт був вільним.

У залі панувала тепла і дружня атмосфера, зі сцени лунали знані пісні Скрябіна у виконанні молодих музикантів та просто аматорів.


«Він завжди говорив те, що думав, і ніколи не боявся казати правду. Андрій не пішов. Він тут. У кожному мудрому слові, що надихнуло на добре діло. В кожній мудрій пораді, що змінила когось на краще. В умінні цінувати новий день: з нудним дощем чи сонцем на стінах.

Іноді здавалось, що Андрій під’єднаний до якогось комічного джерела енергії, оскільки він її постійно випромінював. Він непросто робив багато, він робив занадто багато.

Андрій намагався брати від життя усе. Він полюбляв неочікувані пропозиції, приймав спонтанні рішення й завжди поважав людей.

Кузьма міг прийти на допомогу навіть в той час, коли йому самому було скрутно. Він любив свою країну, творив музику, а з часом і знайшов себе у написанні книжок. Вважав найбільшою цінністю розуміння з боку матері.

Його не просто сприймали, Андрія обожнювали. Він був близьким та рідним навіть для тих, хто знав його лише з «блакитних екранів. Знайте, що небо завжди забирає найкращих. І сьогодні рівно чотири роки , як пішов від нас талановитий співак, щира, позитивна людина, найкращий друг для мільйонів українців та справжній патріот свої держави», – сказала зі сцени ведуча заходу.


Зі слів голови фан-клубу гурту в Луцьку Богдани Колб, особисто для неї Кузьма був людиною з великої літери, людиною, яка завжди буде жити з нами поруч:

«Він і зараз є. Завжди, коли приїжджаю до нього на цвинтар, ми там сидимо з ним і спілкуємось, і він дуже часто дає знаки. Приходить у снах, або на цвинтарі може посміхнутись сонцем. Це така людина, якої немає більші ні в Україні, ні у цілому світі. Й поки що мабуть не буде. Він не боявся говорити правду, бути чесним, щирим і справедливим. Він завжди давав мудрі поради, які і нині навчають нас жити», – зі сльозами на очах розповідає дівчина.
Її колега Влад Марчук, який разом з Богданою адмініструє луцький фан-клуб Кузьми Скрябіна «Модна країна» додав, що організатори вечору пам’яті хотіли круто відіграти концерт для того, аби Андрій побачив усіх присутніх з небес і сказав: «Чуваки, все круто. Все драйвові. Тримайтесь».

До слова, подібні заходи луцькі фани Скрябіна організовують уже четвертий рік – рівно стільки часу Андрія Кузьменка немає. Саме восени 2015 року, незадовго після його смерті, сформували луцький фан-клуб, який продовжує діяти й донині.

«Ким особисто для мене був Кузьма? Як він сказав сам на фестивалі Бандерштат у Луцьку, кучерявий чувак, який вміє запалити публіку лише з однієї ноти», – каже Влад.

«То був великий співак, який закарбував в моєму серці багато пісень. І досі, коли слухаю цього чувака, його пісні пробирають до ниточки. Від глибини його пісень по тілу «йдуть мурашки». Його мова була загальнодоступною й простою, він був реально крутим чуваком, таких більше немає», – поділився своїми спогадами про Андрія лучанин Олександр.

Варто зауважити, що серед людей, які прийшли вшанувати пам’ять музиканта були не лише представники молоді, а й шанувальники поважного віку.
Зокрема, разом із колегами відвідала вечір й пані Людмила, педагог на пенсії. Вона зазначила, що для неї Кузьма був і є талановитою, хорошою, порядною людиною.
"Старі фотографії" – дуже хороша пісня., що дуже сколихує пам’ять, душу. Одразу згадуєш своє. І взагалі, Кузьма – це дуже харизматична особа. Як тільки я чую його пісні, одразу згадую концерт Скрябіна на Театральному майдані. Він настільки себе вільно почував і настільки вміло володів аудиторією. Ми саме проходили випадково, і затримались на хвилинку, а достояли до кінця, і отримали естетичне задоволення від концерту", – поринає у спогади пані Людмила.

До слова, на початку заходу усім гостям запропонували залишити декілька слів, які могли б сказати Андрію, якби той був живим, у спеціальному блокноті.

Своєю чергою, організатори пообіцяли передати цей блокнот особисто батькам Скрябіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Kate Показати IP 4 Лютого 2019 11:54
Хлопці на третьому відео, які виконують Мовчати, як вас у Фейсбук найти?
Владислав до Kate Показати IP 4 Лютого 2019 12:49
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001549880628 Ось посилання на сторінку Сам дует називається «ТіС» від гурту «Награш»
Михайло Показати IP 7 Лютого 2019 16:01
Краще було б , якби ви анонсували цю подію до, не було б вільних місць...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus