USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Валерія Маренича нагородили орденом Ярослава Мудрого

23 Січня 2019 08:28
Народного артиста України, співака з Луцька Валерія Маренича нагородили орденом, йдеться в указі Президента України Петра Порошенка про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України.

Валерія Маренича нагородили орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю.

Такий орден – державна нагорода України для нагородження громадян за видатні заслуги перед Україною в галузі державного будівництва, зміцнення міжнародного авторитету України, розвитку економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров'я, за визначні благодійницьку, гуманістичну та громадську діяльність, передає Перший.

Знак ордена виготовляється з срібла, зворотний бік знака плоский, з вигравіруваним номером знака та словами «Мудрість, честь, слава».

Довідково: Маренич народився 1 січня 1946 року в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області. В 1971 році разом з майбутньою дружиноюАнтоніною Сухоруковою організували співочий дует.

В 1973 році до дуету долучилась сестра Антоніни — Світлана, створивши «Тріо Маренич».


В репертуарі тріо були народні пісні, так і авторські, в основному українською мовою. В 1979 році фірма «Мелодія» записала їх першу платівку, а «Укртелефільм» зробив її відеоверсію. В цьому ж році всім учасникам групи було присвоєно звання Заслужених артистів Української РСР.

З 2005 року Маренич виступає самостійно. В даний час проживає у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 23 Січня 2019 09:14
Справедливо. Вітаю!
лучанин Показати IP 23 Січня 2019 11:22
Істинно НАРОДНИЙ АРТИСТ!!! ВІТАЮ І БАЖАЮ УСПІХІВ!!!
Сірожа до лучанин Показати IP 23 Січня 2019 14:03
Такие самородки как Валера и весь коллектив "Трио" - вот кто по настоящему обьединял своим творчеством людей , причем в масштабах всего бывшего СССР. Люди которые никогда в жизни не бывали в Украине наслаждаясь их песнями - начинали любить этот чудесный край в т.ч. синеокую Волынь. Он прошел огонь, воду и медные трубы ... А в целом - слава и честь великому артисту !!!
Доктор Шацький 33 см Показати IP 23 Січня 2019 13:25
Валера молодець - дитя і продукт свого часу !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus