USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

8-річний лучанин – бронзовий призер чемпіонату світу з шахів

4 Липня 2018 16:15
19 медалей та три кубки – нагороди, що їх Данило Слепчук здобув за неповні три роки. Та головний трофей восьмирічного лучанина – бронзовий кубок Чемпіонату світу зі швидких і блискавичних шахів серед дітей 8-12 років, що відбувся у кінці червня в Мінську (Республіка Білорусь). За успіхи та наполегливість Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» преміює юного шахіста, йдеться на сайті Фонду.

– Участь у чемпіонаті взяли 740 дітей з усього світу. У моїй віковій категорії було близько 130 учасників. В останньому турі я змагався за перше місце з хлопчиком із Узбекистану. Ми зіграли внічию. У результаті в мене третє місце, – каже Данило.

Хлопець по-дорослому зауважує: хоча засмутився, що не золота нагорода, та результатом задоволений. Адже з кожного змагання виносить для себе цінні уроки, які допомагають йому вигравати партії у наступних турнірах та чемпіонатах.
Чемпіонату світу передував чемпіонат України, що відбувся в Одесі 12 червня. Там Данило теж посів третє місце. Його тато Михайло Слепчук каже: ще тоді побачили, що син не використав усі свої здібності. Тому й вирішили їхати на чемпіонат світу.

– Ми бачили, що Данило набуває спортивної форми. Почалися канікули, він відпочив і повністю віддався улюбленій справі. Налаштувався і за рахунок свого характеру досягнув результату. Для України це величезний успіх, не кажучи вже про Волинь, – розповідає Михайло Слепчук. – Ми побачили його на рівні дітей із Монголії, Росії, Польщі, Узбекистану, де школа шахів значно розвиненіша. Данило у 8 років виконав перший дорослий розряд. Тож потенціал у нього неабиякий. Але для того, щоб розвиватися, потрібно грати бодай п’ять турнірів на рік. На це потрібні чималі кошти. Ми як батьки вкладаємо кошти в сина. Хотілося б, щоб талант дитини підтримала і держава.
У шаховий спорт Данило прийшов випадково. Півроку в нього нічого не виходило. Батьки вже хотіли забирати дитину, щоб даремно часу не гаяти, проте успіхи сина стали стрімко зростати.

До великої перемоги привела щоденна наполеглива праця. День у день півтори-дві години хлопець приділяє шахам. Майстерності гри Данила навчають тренери Олександр Мельниченко і Олександр Калінчук. Крім цього, хлопець грає у шахи в режимі онлайн. Каже, що так навіть цікавіше, бо тут трапляються гросмейстери світового рівня.

Крім шахів, Данило займається легкою атлетикою та футболом. Розігруючи партії, хлопець працює головою, на інших секціях – фізично. Та зізнається: шахи подобаються більше. А на питання про мрію Данило не замислюючись відповідає, що хоче бути гросмейстером (найвищий титул, якого може досягти шахіст).

Хлопець вже має два запрошення на навчання в інші області. Батьки розуміють, що це відкриє більші можливості для професійного зростання сина. Проте хочуть, щоб своїми здобутками прославляв рідну Волинь.

– Шахи – перспективний вид спорту. Зрештою, конкуренція завжди мотивує та розвиває. У сина такий характер, що за бажання зможе досягнути багатьох вершин, – переконаний батько Данила.

Батьки підтримують сина, заохочують працювати над собою, вдосконалюватися, роблять усе можливе для того, щоб потенціал Данила розвивався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 4 Липня 2018 16:47
Наше Сонечко!
Михайло Показати IP 4 Липня 2018 17:03
Розумашка!
шахматист Показати IP 4 Липня 2018 17:23
Українська школа шахів одна з найкращих у світі. Не пишіть дурниць про Монголію і тд.
ексчемп Показати IP 7 Липня 2018 20:57
Це неймовірний прорив для шахів Волині! Ніколи раніше не було призерів навіть чемпіонату України. Втримати б хлопця. Тренерам - респект!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus