USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Понад 800 дітей танцювали на фестивалі «Золота лілея» в Луцьку

29 Березня 2019 11:04
Яскраві костюми, цікаві постановки, танцювальні па різних стилів – понад 800 юних танцюристів з Луцька та сусідніх населених пунктів дивували своїми талантами під час IV хореографічного фестивалю «Золота лілея». Відбірковий етап конкурсу пройшов у ЗОШ №11-колегіум міста Луцька. Гала-концерт відбувся у Палаці культури Луцька.

Вперше «Золоту лілею» провели в 2016 році за підтримки фонду розвитку «Ерудит», що діє при ЗОШ №11. Відтоді фестиваль став традиційним і з кожним роком набирає все більших масштабів. Вкотре до організації танцювального свята долучився Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», інформує прес-служба Фонду.

Директор фестивалю «Золота лілея» Аліна Панасевич каже: 4 роки тому це був фестиваль шкільного танцювального мистецтва. Тоді у хореографічній боротьбі взяли участь 400 дітей. З кожним роком кількість охочих взяти участь у заході збільшується. Зараз фестиваль охоплює колективи районних будинків культури, Палацу учнівської молоді тощо.

«Цьогоріч у нас добавилося дві номінації – «Бебі», де свої таланти демонстрували вихованці дитсадків, та «Особлива дитина – особливий талант». У діток з інвалідністю – великий потенціал. Його потрібно розвивати», – переконана Аліна Панасевич.

Хореографічна студія «Медея» діє при Луцькому навчально-реабілітаційному центрі. Тут навчаються дітки з вадами мови, зору, опорно-рухового апарату. Юні танцівники на фестивалі представили два номери та здобули перемогу. Керівники студії Лілія Шевчук і Оксана Мицюк кажуть: працювати з особливими дітками нелегко. Проте отриманий результат того вартий.

«Дякуємо нашим сусідам, 11 школі, за те, що організували таке гарне емоційне свято для діток. Ми вперше виступаємо на такій великій сцені. Тому це не лише позитивні емоції, а й неабиякий досвід для наших вихованців», – зазначила директор ЗДО №37 Валентина Віннік.

«Такі заходи обов’язково потрібно проводити, щоб діти знаходили себе, проявляли, здійснювали свої мрії. Є багато сімей, де талановиті діти не мають можливості розвиватися. На таких заходах вони можуть показати свій потенціал. Адже під час виступу дитина розкривається», – каже директор ЗОШ №11-колегіум Наталія Гаць.

Голова правління фонду розвитку «Ерудит» Наталія Гунько зазначила, що фестиваль народився фактично зі створенням фонду розвитку. Адже ідея провести такий захід в Аліни Панасевич була давно, але потрібна була фінансова підтримка. Завдяки фонду розвитку, задум вдалося реалізувати.

«Робота фонду розвитку направлена на те, щоб покращити навчальний процес наших дітей та зробити їхнє дозвілля цікавішим. Тому «Ерудит» не лише працює над покращенням матеріальної бази школи, а й активно підтримує шкільні творчі колективи та розвиток учнів загалом. Для цього ми беремо участь у грантах. Приміром, у 2018 році нам вдалося виграти 4 грантових проекти. Ми встановили ігровий гімнастичний майданчик для школярів, у холах, де навчаються діти початкової школи, створили локації для відпочинку на перерві, облаштували профільні кабінети інтерактивними дошками. Зараз ми беремо участь у ще двох проектах. Один із них – спрямований на відновлення родинних традицій та сімейних цінностей. Мета другого проекту – створити наукове товариство. Його робота буде направлена на розвиток та заохочення дітей, які пишуть наукові роботи. Фонд розвитку «Ерудит» ми створили за допомогою Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у 2015 році. За цей період нам вдалося залучити у навчальний заклад 1 млн грн», – резюмує Наталія Гунько.

Проект «Фонд розвитку навчального закладу», що діяв з 2015 по 2017 рік, відкрив додаткові можливості для розвитку освіти Луцька. Завдяки зусиллям небайдужих батьків та команди Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», у Луцьку, єдиному з обласних центрів України, зареєстровано 36 фондів розвитку навчальних закладів. У 18 школах та 18 дитячих садочках ці структури працюють над покращенням навчально-методичної бази, умов навчання та дозвілля дітей, залученням додаткових джерел фінансування. Одним із досягнень створених фондів є залучення понад 3 млн грн додаткових коштів на розвиток освіти, з них 1,4 млн грн виділив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». За ці кошти покращили безпеку навчальних закладів, стан актових та спортивних залів, облаштували навчальні кабінети та класні кімнати, придбали мультимедійне обладнання, оргтехніку, музичну апаратуру. Кожний фонд розвитку індивідуально підходить до вирішення першочергових потреб навчального закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus