USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чемпіонки без спортзалу: луцькі школярки змагалися у футбольному турнірі на призи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

29 Лютого 2020 14:02
У Луцьку упродовж п’яти днів, 24-28 лютого, відбувався футбольний турнір на призи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» серед дівочих збірних команд шкіл міста Луцька.

Участь у змаганнях взяли десять команд: збірні ЗОШ №2, гімназії №4, НВК №9, ЗОШ №13, ЗОШ №16, ЗОШ №17, ЗОШ №20, НВК №22, НВК №24, ліцею №28. Відбувалися ігри у спортзалі НВК №24. Учасниці – дівчата 13-16 років, повідомили у пресслужбі Фонду.

Четверте місце посіла збірна ліцею №28, кращим гравцем команди стала Ірина Борсук. На третій сходинці опинилася збірна НВК №24, кращим гравцем визнали Ангеліну Літвінчук. Срібло виборола команда НВК №9, кращим гравцем стала Катерина Олійник. Першість у турнірі здобула дівоча збірна ЗОШ №13, у якій, до слова, немає повноцінного спортзалу. Кращим гравцем у чемпіонів виявилася Яна Ярмольська.
Призери і переможці отримали від Фонду «Тільки разом» медалі, дипломи, кубки, статуетки і футбольні м’ячі, а від турніру – величезне задоволення і приємну втому.
Учитель фізкультури ЗОШ №13 Роман Кропива зізнається, що з дівчатами працювати важче, ніж з хлопцями. За них він більше переживає, адже дівчата безстрашно йдуть у бій і нічого не бояться.

«У нас немає спортзалу вже два роки, маємо лише звичайний гімнастичний клас. Увесь рік займаємося на вулиці. Менше з тим, діти прагнуть вдосконалюватися. Умов у нас менше, але фарту і характеру сьогодні виявилося більше. Це мотивує і мене як вчителя фізкультури, і наших дівчат. І нагода пограти у повноцінному шкільному спортзалі для нас – це справжнє задоволення, – зізнається спортивний наставник чемпіонів. – Кажуть, футбол – це чоловіча гра, але наші дівчата доводять, що грають не гірше за хлопців. Ми завжди беремо участь у змаганнях, що їх організовує або підтримує Фонд Ігоря Палиці. Діти отримують задоволення, радіють призам, а Фонд у такий спосіб популяризує спорт. І це чудово».
14-річна Яна Ярмольська понад усе любить спорт. «Футбол мене захоплює командним духом. Мені не страшно впасти, набити синець чи ґулю, бо це того варте, – каже дівчина. – Перемога неймовірно надихає».

Керівник програми «Волинь спортивна» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Піддубний розповідає, що такі змагання відбуваються уже другий рік поспіль.

«Фонд «Тільки разом» започатковує й організовує дуже багато змагань із різних видів спорту – і з футболу, і з волейболу, із баскетболу тощо. Ми підтримуємо різноманітні спортивні заходи, адже засновник Фонду Ігор Палиця вважає за свій обов’язок дбати про молоде покоління, про його розвиток, здоров’я, дозвілля. А заняття фізкультурою і спортом сприяють цьому. Підтримка спорту і здорового способу життя – це наш пріоритет і орієнтир», – наголошує організатор змагань.
Заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зауважує, що з року в рік охочих брати участь у різного роду змаганнях більшає, а це хороша тенденція.

«Займатися спортом потрібно не тільки для того, щоби бути фізично здоровими і витривалими. Спорт виховує характер, формує лідерські якості й цілеспрямованість. А ці риси вам дуже знадобляться у житті, аби досягати мети. Тому розвивайте себе, любіть спорт. До того ж, дівчата у спорті – це завжди видовищно і цікаво», – звернулася Катерина Шкльода до школярок.

«Діти тішаться подарункам, які вони заслужили. Особливо – гарним новеньким м’ячам, які привезуть у свої школи, – додає вона. – А ми тішимося тим, що робимо гарні справи та пропагуємо здоровий спосіб життя і даємо змогу дітям проявити себе й свої спортивні здібності».
У планах Фонду – провести подібні змагання серед дівчат, але на вулиці. Тим часом триває підготовка до інших турнірів: з волейболу, баскетболу, футболу. До слова, цікавий волейбольний турнір відбудеться і серед батьків луцьких школярів. Також цьогоріч Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» має намір провести низку спортивних заходів не лише у школах обласного центру, а й у вищих навчальних закладах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus