USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Для потреб Локачинського району облрада виділила за рік 2 млн

13 Листопада 2018 20:03
Впродовж 2018 року для потреб Локачинського району з бюджету області депутати виділили більше 2 млн. грн. За ці кошти тут встановлювали освітлення вулиць у різних населених пунктах, ремонтували дахи, прокладали системи водопостачання, замінювали вікна.

Про це під час робочої поїздки в Локачинський район радника голови обласної ради, голови фракції «УКРОП» у Волиньраді Вячеслава Рубльова повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

В територіальному центрі соціального обслуговування селища Локачі цього року замінили дах. Очільник структури Микола Томчук розповідає: «Приміщення, в якому зараз знаходиться терцентр, дісталося їм у спадок від місцевого військкомату та довгий час стояло пусткою. Ремонтувати тут потрібно було все: від кабінетів і до даху.

«І якщо із ремонтом кабінетів ми впоралися за кошти селищного бюджету, то із ремонтом покрівлі були проблеми. Спочатку звернувся в селищну раду, аби нам виготовили проектно-кошторисну документацію, а потім – до Вячеслава Рубльова аби нам виділили на частину робіт гроші з обласного бюджету», - каже Микола Томчук.

Загалом із обласного бюджету на ремонт покрівлі виділили 470 тис. грн. Крім того, з районного бюджету залучили ще 370 тис. грн.

«Нам вдалося перекрити дах якісним металопрофілем, зробити утеплення та систему водовідливу й провести всі необхідні протипожежні заходи – обробку дерев’яних конструкцій, горища», - розповідає директор терцентру.
В дитсадку «Пізнайко» селища Локачі за кошти обласного бюджету поремонтували пральню. Як розповідає працівниця пральні Любов Янчук, приміщення було в жахливому стані, бо після того, як садочок здали в експлуатацію у 1970 році, ремонту тут ніхто не проводив.

«Були поцвілі стіни, сантехніка вся погнила», - розповідає завідувачка ДНЗ Ольга Крупеня. – За гроші обласного бюджету ми замінили каналізацію, двері, труби, опалення та відремонтували стелю».

Крім того, у минулому році за співфінансування з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» в дитсадку вдалося відремонтувати спортивну залу та придбати тренажери для діток. На наступний рік з обласного бюджету завідувачка дитсадка та Вячеслав Рубльов планують обладнати в садочку внутрішні вбиральні для діток. А такі роботи коштуватимуть немало – близько 300 тис. грн.
В селі Цевеличі місцеві мешканці просять допомоги із ремонтом системи водопостачання. Тут є власна водопровідна система, проте труби старі і потребують заміни.

«Порив труб відбувається щомісяця, - розповідає голова Козлівської сільської ради, куди входить село Цевеличі, Олег Трофимюк. – Проблема в тому, що водопровідна труба лежить просто під серединою дороги і, як кажуть ті, хто прокладав водопровід, труби неналежної якості. Їх треба замінити та забрати на край шляху. Коли прориває трубу, то всім селом дружно шукають порив, копають, ремонтують і знову закопують. Проект заміни системи запланували і склали ще у 2011 році, проте досі за його втілення ніхто не брався – ціни застаріли».

«Нам треба замінити частину водогону – 1,5 км, бо далі він іде по городам і не зносився, - показує місцева мешканка Раїса Пашко. – Віримо Вячеславу Рубльову, бо те, що обіцяв, коли приїжджав до нас раніше, те виконав».

«Ми поновили проектно-кошторисну документацію і вона актуальна, - додає сільський голова. – Ми домовлялися, що будемо ремонтувати водопровід частинами. Заміна першої частини складає 254 тис. грн. Ми готові до співфінансування цього проекту, бо проблема дуже наболіла».

В селі Привітне за кошти обласного бюджету ремонтують дах школи.

Працівники освітнього закладу кажуть: через неякісне покриття та відсутню систему водовідведення, вода в школі капала зі стелі. Останній раз покрівлю ремонтували ще за радянських часів.

«Коридор в школі тік так, що треба було підставляти відра, аби далі не лилося. Через це в школі по стінах пішов грибок, - розповідає в. о. директора школи Любов Кондратюк. – Після проведених робіт із ремонту покрівлі, можна буде приступати до ремонту фасаду».

Також в Привітному за кошти обласного бюджету обладнали освітлення вулиці Молодіжної. Місцеві мешканці кажуть: світильники економні, довго ввімкнені, тож пізно вночі додому не страшно повертатися.

«Цю вулицю ми освітили за кошти з області, а центральну освітлюємо за власні кошти. – розповідає сільський голова Привітненської сільської ради Ігор Красовський. – Вячеслав Рубльов – чоловік слова. Коли приїжджав у березні цього року, пообіцяв, що дах в школі лагодитимуть, і виконав обіцянку. Тож, зважаючи на співпрацю з ним, і далі будемо просити гроші з обласного бюджету на ремонт фасаду Привітненської школи і для освітлення вулиці в селі Коритниця».

«За останні кілька років ми зробили дуже багато для розвитку населених пунктів області, адже саме скликання депутатів облради під головуванням Ігоря Палиці роблять наголос на локальних проблемах. Депутат повинен працювати з людьми і для людей – їздити в села, бачити те, на що нарікають місцеві, на власні очі. Ми спільно маленькими кроками вирішуємо проблеми в населених пунктах усієї Волині і будемо продовжувати цю роботу десь зусиллями обласного бюджету, десь – районного, десь зможемо залучити Фонд Ігоря Палиці», - підкреслює Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus