USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фонд Ігоря Палиці передав обладнання двом ФАПам Волині

27 Листопада 2018 23:17
Двом ФАПам в Ківерцівському районі представники Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» передали подарунки. Зокрема, пункти отримали тонометр, цифровий термометр та ваги для немовлят, а також медичну кушетку.

«Дізнавшись про те, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомає тим, хто цього потребує, я вирішила звернутися по допомогу також, — розповідає завідувач ФАПу у селі Берестяне Оксана Охоча.

«Річ у тім, що нам потрібно оновити матеріально-технічну базу, яка давно застаріла. А передусім потрібен був новий опромінювач бактерицидний „Сонечко“, бо старий апарат випущений майже 40 років тому. Село у нас велике, є багато маленьких діток. Зараз холодна пора року, тож чимало діток і дорослих потерпають від риніту, ангіни, отиту. Відтак, ультрафіолетове опромінення цим апаратом вкрай необхідне для їх швидкого одужання. Раніше хворі змушені були їздити на ці процедури у Цуманську або Ківерцівську районну лікарню. Тепер, завдяки Фонду „Тільки разом“, у нашому ФАПі є цей апарат. Також представники Фонду подарували нам тонометр, цифровий термометр та ваги для немовлят», — каже Охоча.



Вагам, кажуть у ФАПі, найбільше зраділи батьки немовлят. Адже тепер вони мають змогу зважити у ФАПі свою крихітку та дізнатися скільки вона важить, чи розвивається належним чином.

Ще один подарунок — медичну кушетку відвезли у ФАП села Гор’янівка. «Річ у тім, що стара вже давно потребувала заміни.



«Тепер завдяки Фонду Ігоря Палиці „Тільки разом“ у нас є нова, якісна кушетка», — радіє подарунку завідувач ФАПу Катерина Бединська.

Загалом, за словами представника Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Ківерцівському районі Ольги Матвійчук, в районі завідувачі майже 40 ФАПів зверталися до Фонду щодо придбання для потреб сільських медичних пунктів необхідного медичного обладнання.

«Таким чином були придбані маніпуляційні столики, ростоміри, тонометри, глюкометри, електронні термометри. А також інгалятори. В село Суськ, працівниками ФАПу якого часто доводиться їздити до хворих у сусіднє село, придбали велосипед. В деяких ФАПах на енергоощадні замінили вікна», — розповідає Ольга Віталіївна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus