USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Культурні проекти Фонду Ігоря Палиці зачепили сердечні струни тисяч волинян

12 Червня 2018 19:00
З 2011 року Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» реалізовує проекти, що спрямовані на популяризацію культури та мистецтва у Волинській області.

Міжнародний фестиваль «Стравінський і Україна», фестиваль «Поліське літо з фольклором», акція «Ніч музеїв» та інші професійні й аматорські заходи традиційно щороку підтримує Фонд. Про це інформують у прес-службі Фонду.
Фестиваль «Поліське літо з фольклором»

Вагоме місце в роботі Фонду посідає національно-патріотичне виховання, що передбачає реалізацію гуманітарних проектів. Зокрема, проект «Нове життя – новий Луцьк» охопив понад 12 тисяч новонароджених лучан, яким подарували перші вишиті сорочечки та фотоальбоми «Наше малятко».
У Арт-галереї – мистецькі майстер-класи для дітей та дорослих

Три роки тому Фонд створив виставковий центр Арт-галерею. Це творчий осередок, де концентруються найяскравіші культурні події Луцька та області, об’єднуються багато цікавих творчих особистостей. Тут відбуваються виставки відомих митців області, освітні семінари, тематичні лекції, брейн-ринги, соціальні конференції, мистецькі майстер-класи для дітей та дорослих. До уваги поціновувачів мистецтва було представлено унікальну колекцію кованих робіт Віктора Семенюка, картини школи Василя Парахіна, Оксани Ядчук-Мачинської, Володимира та Ярослава Жупанюків, Юлії Гетьман, Наталки Градиської, виставка творів традиційного народного мистецтва понад 40 волинських митців зі Спілки майстрів народного мистецтва України.
Виставка «Перевесло. Народне мистецтво в часі й просторі»

Крім іменитих митців, можливість презентувати cвої роботи отримали й талановиті студенти та школярі. Приміром, творчий конкурс серед школярів та студентської молоді з українського декоративно-ужиткового мистецтва «З Україною в серці», що відбувався за ініціативи народного депутата України Ірини Констанкевич та фінансової підтримки Фонду, зібрав понад 300 талановитих дітей Волині.
Творчий конкурс «З Україною в серці» зібрав понад 300 талановитих дітей Волині

Родзинкою виставкового центру стали театральні імпрези юних акторів у рамках проекту Lutsk Junior Theatre, що його реалізовує Фонд спільно з режисеркою Наталією Журавльовою.

Своїми талантами та наполегливістю продовжують дивувати глядача й учасники проекту «Золотий вік». Незважаючи на поважний вік, сивочолі студенти Центру освіти «Університет третього віку» та Волинського Акме-Університету прагнуть вести активний спосіб життя. У рамках проекту вони опановують театральне та хорове мистецтво, вправляються у ліпленні з глини, розвиваються й просто насолоджуються життям.
У рамках проекту «Золотий вік» основ театрального мистецтва навчаються активні студенти поважного віку

Справжнім святом для лучан стали перегляди вистав у Волинському обласному музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка, що їх періодично організовує Фонд. Тисячі глядачів мали змогу долучитися до класики національної і світової драматургії. Не забуває Фонд і про жителів віддалених населених пунктів області. З метою урізноманітнення їхнього дозвілля організували сезони виїзних театральних показів. Сотні людей повідкладали всі справи, аби зустріти у своїх районних центрах акторів волинських театрів.
Тисячі глядачів мали змогу долучитися до класики національної і світової драматургії

Традиційно напередодні новорічних свят театральні вітання юних акторів Творчої студії Наталії Журавльової та солодкі подарунки Фонду отримують діти з обмеженими можливостями та школярі Волині.

Один з наймасштабніших заходів, що його організував Фонд у рамках проекту «Культура і духовність», – Дні кварталів мікрорайонів Луцька. У 2017 році День свого мікрорайону відзначили мешканці 40-го, Вересневого, 33-го та ЛПЗ. Цікаві майстер-класи, спортивні змагання, виступи аматорських колективів та відомих музикантів, смачний куліш від волинських козаків, розіграші цінних подарунків – свято такого масштабу в мікрорайонах Луцька відбулося вперше. У кожному мікрорайоні Фонд відзначив найактивніших мешканців, які щоденною працею роблять значний внесок у розвиток міста.
День кварталу об’єднав тисячі людей
Мета програми «Культура і духовність» – зберегти та утвердити гуманістичні цінності, прищепити їх дітям і продемонструвати, що Волинь може претендувати своїм культурним спадком на місце у європейському кон­тексті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 13 Червня 2018 09:16
Все вірно. Культуру потрібно піднімати. Дякуємо Ігорю Петровичу.
Олександр Показати IP 13 Червня 2018 09:31
Це народний проект, бо доступний для особливих діток і діток м. Луцька і області! Тільки проект АРТ ТЕРАПІЯ "Ліпка глиною" дав змогу за 4 роки більше п'ятсот дітей відчути себе потрібними. Культура і духовність вийшов на новий якісний рівень театральні студії, мистецькі проекти, це дуже високий рівень. Дякуємо за АРТ ГАЛЕРЕЮ! Ми побачили красу мистецтва! Як можна гарно організувати виставки у м. Луцьк. Як чудово провели свято районів міста! Продовжуйте добру справу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus