USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк соціальний: як працює «Тріада успіху: діти, батьки, педагоги»

14 Листопада 2020 22:04
У Луцьку стартував соціальний проєкт «Тріада успіху: діти, батьки, педагоги», який допоможе дорослим навчитися спілкуватися із дітьми з інвалідністю та сприймати їх нарівні з іншими. Через тренінги та заняття фахівці інклюзивної освіти ділитимуться знаннями та уміннями з усіма, хто цього потребує, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Іванна – мама Данилка, який є одним з учасників інклюзивного хабу. Хлопчикові з народження поставили діагноз ДЦП. Жінка пригадує, як рік тому познайомилася з організаторами проєкту, каже, що співпраця вже переросла в теплу дружбу. Вона переконана: дітям з інвалідністю такі місця допомагають адаптуватися в суспільстві.

Читати ще: Мистецькі вікенди: у Луцьку втілюють унікальний інклюзивний проєкт

«Як мінімум це приносить дитині радість і позитив – перебування в колективі, зміна середовища, подорож від дому до якогось іншого нового місця, – каже Іванна. – Ну і, звичайно, розвиваються відчуття ритму, музики, тактильне, сенсорне сприйняття».

Читати ще: Зробимо Луцьк інклюзивним: стартує новий проєкт Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

До реалізації проєкту «Тріада успіху» долучилися Луцька міська рада та громадська організація «Інклюзивні студії». Аби проінформувати сім’ї, у яких є діти з інвалідністю, про те, як знайти правильний підхід до них, у рамках проєкту відбуватимуться тренінги.

Для молодих педагогів, які планують працювати в царині інклюзії, проведуть заняття, на яких вони зможуть зрозуміти специфіку роботи з такими дітьми.

Читати ще: Інклюзивний ХАБ – від теорії до практики

«Ми залучаємо і викладачів нашого Волинського національного університету, і тренерів-психологів, які вже мають досвід такої діяльності, – розповіла координаторка проєкту Вікторія Колодяжна. – Музичні заняття проводитиму я, оскільки вже маю великий досвід роботи із дітками з інвалідністю».

До створення осередку для дітей з івалідністю долучився і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».
Менеджерка проєкту Наталія Шнит із власного досвіду знає, як важливо, щоб батьки та вчителі об’єдналися заради того, аби створити комфортні умови для дітей з інвалідністю.

Читати ще: Унікальне місце сили й добра: у Луцьку відкрили перший інклюзивний хаб

«Кілька років тому, коли створювали інклюзивні групи в садочку за підтримки Луцької міської ради, в нас був такий стіл, який називався круглим. Я спостерігала, як вихователі сідали з одного боку, а ми, батьки, – з іншого. І так виходило, що ми одні одним щось хотіли довести, – каже жінка. – Мені дуже хотілося тоді сісти, поговорити, об’єднатися в коло. У нас одна спільна мета – допомогти дітям».

Читати ще: Перші кроки інклюзивного ХАБу: у Луцьку стартував унікальний проєкт

Тренінги та заняття в інклюзивному хабі триватимуть до кінця року, якщо карантин не внесе коректив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus