USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцький «Воїн» - спортклуб, де виховують чемпіонів. Фото

6 Червня 2018 08:58
Чотири роки тому у Луцьку відкрився спортивний клуб «Воїн».

На фоні інших тренувальних закладів він вирізняється тим, що його вихованці займаються з професійними тренерами безкоштовно. Про це повідомляє Перший.



«Нас дуже засмучувала ситуація, коли заняття спортом для багатьох дітей є неможливими через фінансову складову. Скільком спортивним талантам не судилося розкритись через те, що багато сімей не мають можливості заплатити за відвідування їхніми дітьми спортивних секцій та залів, не кажучи про збори та змагання.

Саме це наштовхнуло ініціативну групу у складі Андрія Зінчука, Михайла Смолки, Ігоря Дудінського, Олександра Редька, Сергія Поліщука, Олега Тарасюка на створення громадської організації СК «Воїн», де діти різного віку змогли б реалізувати свій потенціал безкоштовно», - розповідає історію створення клубу його тренер, майстер спорту з боксу Дмитро Василенко.



Тренер з ударної техніки Дмитро Василенко

За його словами, за чотири роки «Воїн» з невеличкої секції переріс у справжній клуб, де навчають змішаних видів єдиноборств, які включають в себе як ударну, так і техніку боротьби.



Тренерський склад клубу: Андрій Зінчук, Сергій Поліщук, Дмитро Василенко

Наразі «Воїн» тренує більше 150 дітей та підлітків.

Зазвичай дітей у «Воїн» приймають з 10-12 років, але не відмовляють ні старшим, ні меншим.

«У минулому році ми спробували набрати дітей віком від 6 років, але, як показує досвід, вони ще надто малі для серйозної боротьби, тому тренування у наймолодших відбувається

переважно в ігровій формі», - розповідає старший тренер клубу «Воїн», майстер спорту міжнародного класу з самбо Андрій Зінчук.



Старший тренер Андрій Зінчук

«Наші занятті в клубі перетворилися на цілий соціальний проект: «Воїнами не народжуються, ними стають! – каже тренер з ударної техніки Дмитро Василенко. – Якщо у боксі задіяні лише одні руки, у тхеквондо – руки та ноги, в боротьбі – треба лише боротися, то у змішаних видах єдиноборств – треба вміти усе. Це універсальні бійці!».

Допомагає тренерам «ставити» ударну техніку юних бійців і колишній боксер, чемпіон України з боксу та дзюдо Сергій Поліщук. Він надає також і фінансову підтримку клубу.

Сергій Поліщук

«Тренери дають дітям таке навантаження, що вони ростуть професійно. За два-три роки занять діти вже готові виступати на змаганнях національного рейтингу, зокрема на чемпіонатах України. Наші воїни – практично усі чемпіони області і це не якась висока регалія, якщо чесно», - переконаний Сергій.

ДІТИ-ВОЇНИ

Тренування найменших відвідувачів клубу «Воїн» відбувається переважно в ігровій формі.

«Спочатку у нас розминка, потім відпрацювання техніки боротьби. Великих фізичних навантажень не даємо, бо розуміємо здатність дитячого організму. Малі діти на тренуванні вдягають спеціальну форму – це робиться спеціально, аби діти відчували дух боротьби», - розповів старший тренер клубу Андрій Зінчук.

Не меш важливим елементом тренування є регбі. На перший погляд, це звичайна дитяча гра, під час якої треба забрати м’яч. Але, за словами Андрія Зінчука, вона підсвідомо змушує дітей боротися.

«Діти, не розуміючи, валять один одного в партер, вчаться триматися на ногах, випрацьовують стійкість», - зауважує він.

Дмитро Василенко «відшліфовує» ударну техніку з юними вихованцями

ДОРОСЛІ-ВОЇНИ

Дорослі мають набагато більше фізичних навантажень – у них довша розминка, а сама боротьба – серйозніша: вивести противника з рівноваги, застосувати прийоми боротьби, больові прийоми тощо.

22-річний ковельчанин Олексій Бондаренко, окрім того, що займається в клубі «Воїн», допомагає тренерам проводити заняття. За плечима у хлопця – чималий спортивний досвід: він займається ММА професійно, вже має дворазовий титул чемпіона України зі змішаних єдиноборств, а нещодавно поповнив ряди національної збірної з ММА.

Олексій Бондаренко тренує і менших вихованців клубу

«Заняття ММА вчать дисциплінованості, аби кожен хлопець виріс нормальним чоловіком», - вважає спортсмен.

15-річний Андрій Місюк, в «Воїні» займається практично із самого відкриття клубу. Каже, що з дитинства захоплювався єдиноборствами, а вже сьогодні є призером, чемпіоном України із змішаних єдиноборств, членом збірної України з бойового самбо.

Титул чемпіона України Андрію вдалося вибороти вже через два роки тренувань.

«ММА – перспективний вид спорту, тому навіть через 5 років я бачу себе професійним спортсменом

і не збираюся залишати ММА», - розповідає хлопець.

Вихованці СК «Воїн» Андрій Місюк (ліворуч) та Назар Півторан (праворуч)

Ще один вихованець «Воїна» - Назар Півторан. Родом він із Чернівецької області, звідки приїхав навчатися до волинського військового ліцею. Вдома Назар теж займався ММА, тому логічно, що із переїздом до Луцька шукав хороший клуб.

Назар Півторан

«Мені це потрібно, щоб вміти постояти за себе… Було в житті декілька ситуацій, коли доводилося застосовувати свої навики бою», - поділився спогадами Назар.

До речі, у 2016 він виграв Чемпіонат світу з козацького двобою, двічі займав другі місця в чемпіонаті України з ММА.

ДОСЯГНЕННЯ КЛУБУ «ВОЇН»:

- семеро вихованців ввійшли до складу національної збірної України з бойового самбо, поїдуть на чемпіонат світу та Європи;

- троє увійшли до складу національної збірної України з ММА;

Читайте також: Національну збірну з ММА та бойового самбо поповнили 10 представників луцького спортклубу «Воїн»

- серед молоді, юніорів та дітей - близько 10-ти чемпіонів України та 20-ти призерів національних першостей з ММА, кікбоксингу та бойового самбо;

«Результати тренувань доводять, що обраний нами шлях – вірний. Наші вихованці вже стають є бажаними абітурієнтами та студентами вищих навчальних закладів, ними цікавляться представники фіскальної служби, Служби безпеки України, Збройних сил України та прикордонної служби», - розповів тренер Дмитро Василенко.

ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА КЛУБУ

Окрім того, що тренування у «Воїні» проходять безкоштовно для дітей, їхні тренувальні збори та поїздки на змагання теж оплачують меценати та спонсори клубу.

Тренери та спонсори клубу

«Протягом усіх років фінансове забезпечення клубу лежало і продовжує лежати на Михайлові Смолці, який зараз очолює Федерацію ММА на Волині та є власником фірми «Патріот Агро», засновнику мережі ресторанів «Базилік» Ігореві Дудінському, на власнику компанії KND, керівникові федерації бойового самбо Волині Олександрові Редьку, а також засновнику компанії «Аполлінарія» Олегу Тарасюку та приватному підприємцеві Сергієві Поліщуку. Ці люди – зі спорту, розуміють специфіку та дають нам можливість тренувати дітей, виховувати їх», - зауважує Дмитро Василенко.

А кілька місяців тому спортивний клуб «Воїн» взяв під опіку Ігор Палиця. Тренер клубу Дмитро Василенко переконує, що жодних політичних мотивів немає, коли мова йде про дітей.

Ігор Палиця

Збірна Волині з ММА перед поїздкою на Чемпіонат України


«Завдяки фінансовій підтримці фонду «Тільки разом» плануємо відкрити якомога більше залів у різних куточках нашого міста. Таким чином, наша громадська ініціатива

перетворюється у соціальний проект для молоді, який стає своєрідним кар’єрним ліфтом у житті кожного вихованця. І нехай не всі вони стануть чемпіонами, але принаймні вони точно стануть гідними громадянами своєї держави», - наголосив тренер.

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший) та з архіву СК «Воїн»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Філософ Показати IP 6 Червня 2018 09:47
Прочитавши статтю відчуваєш сумніви - все це добре чи погано? Спорт звичайно добре але всі ми знаємо який "внесок" зробили спортсмени під час Майдану. Згадаймо спортсмена на прізвище Тітушко, вбивства та напади в центрі столиці. Погодьтесь, що дивлячись на фото тренерів і спонсорів, які показують з екрана кулаки, рефлекторно порівнюєш їх із тітушками! Ну можливо фото невдале? Але виставлений кулак є і на інших фото! Як на мене, більше схоже на банду ніж на спортивну команду. P.S. А тут згаданий Сергій Поліщук це не той Поліщук, що згадувався під час процесу над бандою кримінального авторитета Кравчука (Алєні)?
Провізор Показати IP 6 Червня 2018 11:35
Все це дуже класно шо це бесплатно і мал*лєток з вулиць ніби позабирали. Але одна проблема шо ці тіпа ""дисципліновані"" діти обєднуються в шайки шакалів які ""думають"" адже їм не пояснили як себе вести навулиці , що їм нічого не страшно і все можна . Так вот ці шакали потім шайками не по одному а саме шайками нападають на своїх однолітків і інших людей при цьому додумуючись своїми к*рячими мізками хвастатись шо вони ходять в "воїн" "Пітбуль" і інші тіпа круті MMA клуби. Так вот в 90х такої хні небуло.
Волиняка Показати IP 6 Червня 2018 13:48
Чули ми про вашого Бондаренка, квартири чистив, сидів по 185 ст. І зовсім він не з Ковеля, а з Луганщини...просто сидів в Ковелі Певно там усі такі "герої"
Свідок Показати IP 6 Червня 2018 14:26
Бачу тут конкуренти пережити не можуть що хтось може для піших дітей робити безкоштовно!!!)))Будьте добрішими)))
ММА до всіх обіжених Показати IP 6 Червня 2018 14:28
Караван іде , а с*уки виють !!!!! Супер значить ми сила якщо за нас говорять і пишуть!!!!!!!!!
ММА до всіх с*ук обі Показати IP 6 Червня 2018 14:32
Якщо в когось є якісь питання відносно клубу ВОЇН , ми всіх вислухаєм і почуєм , приходьте в спррдзал і говоріть якщо маєте дух! І настоящий чоловік, а не п*сарчук диванний !!!!!
Лучанка Показати IP 6 Червня 2018 14:35
Бідний Олексій бачу дівчата недають спокою йому,от і пишуть всілякий б*єд...
Олена Показати IP 6 Червня 2018 14:36
Ой люди , люди. Ну не можете Ви бачити хороше. Напевно життя Вас било "гаєчним ключом" дуже сильно . Саме тому Ви не хочете бачити навколо себе хороше , а у всьому домальовуєте чорний підтекст. Займаються силовим видом спорту - кулаки на фото та тітушки, але захисники своєї Вітчизни , МНС та поліція також спортивні хлопці. А якщо Ви подивитесь на фото всесвітньо відомих спортсменів з боксу , кікбоксерів Ви побачите той самий стиснутий кулак. Чому ніхто з Вас не радіє досягненням цих хлопців , які перш за все своїми перемогами прославляють свій край , свою Волинь. Чому ніхто не вірить в те що з них виростуть гідні громадяни своєї України. Чи той невеличкий процент спортсменів , які забруднили свою спортивну честь клеймом "тітушки" , і є вся наша спортивна молодь ? Так виявляється що ні. А на рахунок Олексія , так хто ж з Вас не без гріха ??? Чи те , що він оступився колись зачиняє йому двері до нормального життя ??? Чи може Ви маєте підстави та моральне право так говорити ??? Його поведінка зараз - це поведінка законослухняного громадянина . І це також завдяки спорту. У нього був час на переосмислення того , що з ним стало. І він вибрав спорт , щоб повернутись до нормального життя.Чому Ви так любите копирсатись у вже випраній білизні , згадуючи її брудною !!! Це дрібно , і це не високоморально.
Віта Показати IP 6 Червня 2018 14:36
Я мама двох синів,які займаються спортом саме в цьому клубі.За рік часу ,що мої діти почали ходити в клуб вони дуже змілись,вони стали відповідальніші,знають ,що треба прийти зі школи зробити уроки і збиратись на тренування.Шановні то ,що тут поганого...що діти займаються спортом,їм організовують походи в баню,піцерію і я дивлюсь на всіх них, як на велику дружню сім'ю які готові підтримати один одного.Все залежить від тренерів і їх пріорітетів в житті...
Мама Показати IP 6 Червня 2018 14:38
А ми дуже задоволені що мої діти ходять у цей клуб,по-перше безкоштовно,по друге мають друзів та команду,дитина стала менше проводити час з смартфонами,їздить у різні міста та країни на змагання та привозить купу золотих і не тільки медалей,ідуть безкоштовно на море і усі ми та рідні ним гордимось)))А ви щось робите для Луцька чи просто гидоту вмієте писати)))
Мама до мами до Мама Показати IP 6 Червня 2018 14:45
Безкоштовно лише сир в мишоловці
Мама мамі до Мама до мами Показати IP 6 Червня 2018 14:48
Приходьте попробуйте сир,він смачний
Панянка Показати IP 6 Червня 2018 14:47
Ви так багато часу витратили на друкування такого "класного" відгуку,а тепер візьміть і організуйте будь-який гурток для дітей,щоб вони туди ходили постійно і безкоштовно,щоб їм було цікаво.А тоді знову напишіть ....як це бігати і шукати кошти на оплату приміщення,інвентаря...і т.д.Думаю багато хто мене підтримає в цьому...
Сергій Показати IP 6 Червня 2018 15:31
Я ходжу на ММА вже 2 роки. Заходжу в спортзал неначе в другий дім там знаходиться моя друга сім’я. Це одне місце де я можу провести час весело і корисно для себе. Я знайшов для себе нових друзів з якими можу провести весело час на треніровці і які можуть підтримати мене в тяшку хвилину. А ще знайшов двох тренерів Андрія Зінчука і Дмитрия Василенка які допомагають мені стати дисциплінованим ,хорошим, і добрим чоловіком.
Мама наймолодшого «В Показати IP 6 Червня 2018 15:31
Прикро що коли люди бачать чиїсь успіхи то не можуть відверто порадіти і підтримати хлопців. Я знаю особисто засновників і тренерів клубу і багато з них в дитячому віці просто не мали фінансової можливості ходити на секції чи гуртки, та й батьки були постійно на роботі. Їх виховала вулиця, і було всяке в житті. Зараз вони дорослі і міцно стоять на ногах, повірте ніхто на тарілочці не приніс їм і не поклав готове те все що вони мають. І знаючи на собі саме ту сторону медалі хлопці одного разу придумали ідею чому б не підтримати дітей і не дати всім рівну можливість ходити і займатися спортом, адже це краще ніж курити за кутками чи тинятися вулицями з гаджетами.... І це було головним завданням наших тренерів і засновників-зробити спорт ДОСТУПНИМ, популяризувати ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ серед дітей і молоді!!! А тоді вже перемоги і першість. Я відверто радію і пишаюся тим, що є в нашому місті спортивний клуб під назвою «Воїн» і бажаю нашій великій родині дітей, батьків, тренерів, спонсорів, друзів розвиватися далі, об‘єднувати біля себе однодумців, ростити наших дітей в любові і підтримці для їхнього щасливого майбутнього!
Воїн Показати IP 6 Червня 2018 15:39
Я займаюсь у клубі ВОЇН 9 місяців, за ці 9 місяців ВОЇН став для мене другою сім'єю, ми всі підтримуєм один одного на змаганнях та у будь яких життєвих труднощах. Тренера в нас дуже добрі, справедливі, часто возять нас на змагання та на тренувальні збори, вони роблять нас сильними як фізично так і морально, Я дуже задоволений тим шо займаюсь у клубі ВОЇН!
Олександр Показати IP 6 Червня 2018 15:48
"Воїн" на мою думку це один з найкращих клубів які є в Україні,тут дійсно тренування,збори та змагання проходять безкоштовно,все ще потрібно тренерам від вихованців це дисципліна та результат,за такий короткий час цей клуб зробив великий крок вперед. До того ж тренерам не всеодно на наше навчання. Тренери навчають тут не тільки бойовим прийомам тощо,а й поведінці на вулиці,в навчальних закладах та з рідними. У цьому клубі всі підтримують один одного. І я хочу сказати велике дякую тренерам за їхні сили,що витрачають на нас.
Солтан Показати IP 6 Червня 2018 15:56
Вижу тут комментарий про то что спортсмены собираются бандами и обижают одногодок.кто то хоть раз видил такое? Вы просто пишете то что вы сами не понимаете,придумываете разную чушь. Ты сидишь за компьютером сам в жизни толком не чего не добился и судишь спорцменов,которые жизнь отдают спорту!два раза в день тренеруються,учаться в школах,университетах и живут здоровым образом жизни! Ты как можешь вообще судить спорцменов?если ты сам им некогда не был! ты не ставал на этот тяжелый путь! Ты не можешь не какой правды написать или сказать про нас! Ты сам в себе не можешь разобраться и сейчас осуждаешь спорцменов!!! Какое внесение сделали спорцменны-А Палицыя это не спорцменны? СБУ это не спорцмены? Спецназ и тд это кто по твоему? Я не знаю что в головах в националистов-патриотов страны,но я знаю одно,благодаря спорцменам Украину знают во всем мире! И это правда!!! То что не патриоты Украины которые сидят где то с бутылкой вотки в руках прославляет Украину на международном уровне а именно те самые спорцмены которые по твоему не чего не добиваются.Есть просто люди а их очень много которые со мной согласятся.
Іван Показати IP 6 Червня 2018 16:02
У мене ходить син в клуб Воїн,і я дуже вдячний тренерам і всім хто підтримує цей клуб.Дитина сиділа вдома за компютером іграв войнушки.Вже рік як в клубі, що змінилось:став дисциплінованим,самостійним,скинув лишню вагу і підріс на 15см,діти там як в сімї переживають один за одного,тренера вчать дітей не бути егоїстами,можна багато сказати хорошого, але перейду до писаки хто негативно написав:може ти ОБІЖАНИЙ?
Користувач Показати IP 6 Червня 2018 16:02
Ви візьміть , і самі збудуйте клуб з 0 , виховайте , навчіть велику к-сть дітей безкоштовно , в нас вкладено в кожного чи мало зусиль , хто такий розумний приходьте в зал і покажіть на , що ви здатні !!
Богдан Показати IP 6 Червня 2018 16:13
Я займаюся у клубі Воїн 1рік 5 місяців за ці дні я багато чого змінив у своєму житті.Для мене цей клуб став як велика родина яка підтримує та переживає за кожного.Тренера у нас НАЙКРАЩІ вони нас підтримують,навчають, організовуть тренувальні збори на яких ми здобуваємо знання. Також за цей час ми об'їздили багато Міст в Україні побачили багато чого нового . Я дуже вдячний моїм тренерам за те що вони зробили для мене та виховали у мені дух ВОЇНА
Смолка Показати IP 6 Червня 2018 16:25
Все нормально ВОїН кращий!!!!!!
ВОЇН Показати IP 6 Червня 2018 17:00
Я займаюсь в цьому клубі вже рік і за цей рік я зрозумів що кращого клубу ніж воїн немає тренера підтримують навчають чогось нового організовують дуже круті збори на яких можна навчитися багато нового і цікавого і те що ви там говорити що клуб паганий і тд ви просто не розумієте що цей клуб справді вирощує чемпіонів і справжніх чоловіків які не сидять за компютером вдома а займаються спортом не говоріть дурниць тому що саме спорт є найкращим заняттям для справжніх чоловіків
Рома Показати IP 6 Червня 2018 17:26
Воїн найкращій клуб найкращі тренера ми як одна велика сім'я всі допомагають один одному підсказують.Спорт це те куда ти приходиш і працюєш над собой кожний день пізнаєш шось нове.Спорт допомагає мені стати справжнім чоловіком дякую ск Воїн.
Сергій Показати IP 6 Червня 2018 17:45
Хлопці ви найкращі!!!перемог та сил вам!!!
мама Показати IP 6 Червня 2018 20:20
Мій син не йшов на контакт з учнями в школі, не відвідував гуртки. І тільки в "Воїн "він зміг перебороти свою замкнутість завдяки вмілому підходу тренерів і доброго відношення дітей. Антон з радістю відвідує тренування.
Діма Показати IP 6 Червня 2018 21:05
Фізичні навантаження завжди позитивно впливають на молодий організм. Спорт це в першу чергу здоровий спосіб життя, закалка, віра в себе і свої сили, та відповідальність за вчинки...
Солтан Показати IP 6 Червня 2018 22:22
Ещё был коментарий про бондаренка.Я с Алексеем знаком уже год. Могу сказать что он очень хороший человек!!! Который просто в то время прошёл не по той дороге! Он в то время не был в воине,а когда пришёл в воин тренера показали эму правильный путь,они подняли его на ноги, дали ему все для счастья,и он благодарен им за это!!! Наши Тренера я гордо могу сказать что они как родители... вы просто не сможете понять меня не когда...!!! Вы просто те люди которые не чего о человеке не знают и пишут что попало!!! Вы же лично не знакомы с Алексеем!!! Вы не можете осуждать его вообще!!!
Композитор Показати IP 6 Червня 2018 23:11
Як вам той факт, що моя рідна тітонька(ватних поглядів) визнала ,що в плані дитячо-юнацької спортивної зайнятості ми кращі - саме це нашій Неньці зараз потрібно... PS Респект спорту від батька молодого спортсмена СК Воїн...
Олена Показати IP 7 Червня 2018 17:53
Не розумію чому першого коментаря нема.Але мені не важко повторитись ВОЇН найкращий.!!!!!!!. Святослав відвідує заняття із великим задоволенням та тренери є авторитетом для дитини.Даний клуб відвідуєм вже 2 роки.Дякуєм спонсорам та Зінчуку Андрію і Василенко Дмитру за терпіння до дітей і хороше наставництво.Так тримати.!!!!Слава Україні!!!!
міла Показати IP 5 Грудня 2022 03:08
Сергій Поліщук наййс

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus