USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Маленьким волинянам подарували нові меблі в дитсадок

22 Березня 2017 22:11
Спільно з громадою для одного з садочків Волині купили 10 двомісних ліжечок, що складаються, чотири розвивальні стінки, спортивно-ігровий комплекс, що трансформується у чотири етапи, баскетбольне кільце, гімнастичний мат, стінку для зберігання іграшок.

Про це повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Дитячий садок – місце, де наші діти розвиваються, опановують правила поведінки, отримують знання. Проте на державному рівні освіті віддано аж ніяк не перше місце. У школах та дошкільних навчальних закладах капітальних ремонтів не робили десятиліттями, а матеріальна база служить ще з часів будівництва закладів. Для того щоб діти здобували якісні знання у комфортних умовах, зусиллями й коштами змушені долучатися батьки.

Дитячий садок «Калинонька», що в селі Селець на Турійщині, розташований у нетиповому приміщені – колгоспному будинку, побудованому в 1984 році. Попри те, що садочок невеликий (розрахований на 14 дітей), наразі його відвідує понад 20 дошкільнят.
Завідувачка ДНЗ села Селець Олена Пех розповідає, що за останні роки вдалося значно оновити заклад: підвели воду, облаштували санвузол, встановили енергозберігальні вікна, оновили фасад. Проте чимало проблем залишилося. Меблі в дитсадку – ще з часів заснування закладу. Під час тихої години дошкільнята спали в ліжечках, у які вкладали ще їхніх батьків. Не було й ігрового середо­вища, яке відповідало б сучасним вимогам.

«У нас були такі старенькі меблі… Дверцята в тумбочках не зачинялися. Ми боялися, щоб діти не вдарилися, не прищемили пальців, – пригадує Олена Пех. – Ліжка були розбиті, тріщали, щороку аварійні викидали. Як результат, усім спальних місць не вистачало».

Із проханням посприяти в придбанні дитячих ліжечок ініціативна громада звернулася у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Проте у процесі реалізації проект значно вдосконалили.

«Коли працювали над проектом, у нас народилася ідея придбати не лише ліжечка, а й щось таке, щоб дітки граючись розвивалися творчо, – пригадує керівник турійського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олена Мазурак. – Спільно з громадою ми купили 10 двомісних ліжечок, що складаються, чотири розвивальні стінки, спортивно-ігровий комплекс, що трансформується у чотири етапи, баскетбольне кільце, гімнастичний мат, стінку для зберігання іграшок».

У реалізації проекту взяли участь не лише батьки дошкільнят, а й ті сім’ї, в яких діти підуть у дитсадок найближчим часом. Долучилися і місцевий підприємець та сільська рада.

«У нас маленька громада, коштів на все не вистачає, – констатує селецька сільська голова Світлана Дейнека, якій учетверте довірили керівництво селом. – Добре, що є люди, які йдуть назустріч та допомагають нам».

Мама двох дошкільнят Наталія Сидорук каже, що батьки допомагають садочку чим можуть, оскільки знають: усе це – на благо їхніх дітей.

«Мій трирічний синочок раніше щоранку плакав, не хотів розлучатися з мамою. Та коли в садочок придбали нові меблі, наші ранки стали спокійнішими, дитина без сліз іде в садок», – каже пані Наталія.

Нові ліжка зробили дитячий сон солодшим, а ігрові стінки – перебування дітлахів у дитсадку цікавішим та веселішим. Тепер в ігровій кімнаті стоїть дитяча кухня, де малюки, імітуючи дорослих, «куховарять», а потім чаюють за новеньким столиком. Є тут іграшкові лікарня та магазин. Зі з’явою нових розвивальних стінок діти мають змогу гратися в рольові ігри. Юні продавці обслуговують ровесників-покупців, а ті, своєю чергою, розраховуються іграшковими грошима.

Гра має важливу роль у процесі формування особистості. Під час забав у малечі вироб­ляються спритність, витримка, активність. Це своєрідна школа підготовки до життя. Ми, дорослі, своєю чергою, маємо докласти усіх зусиль, щоб це було на якомога вищому рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 22 Березня 2017 22:25
Дай Боженько здоровячка тім діткам і фонду що допогає їм.
777 Показати IP 23 Березня 2017 00:28
І розвісити по кутках пучки укропу, щоб фонд приходив, порядок наводив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus