USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Маленьким волинським талантам подарували музичні інструменти

16 Березня 2017 23:01
У селі Мерва Горохівського району жодне свято не обходиться без пісні. Співають тут і дорослі, й діти. У школі на належному рівні функціонують гуртки з вокального співу та хореографії. Талановиті діти не раз ставали призерами районних, обласних та всеукраїнських конкурсів. А без участі вокального ансамблю вчителів «Берегиня» у сільському будинку культури не відбувається жодного свята. Та вже давно мервинським талантам бракувало сучасного музичного обладнання.

Про це повідомляють в прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Два роки ми виношували ідею оновити свою заремонтовану апаратуру, – каже директор Мервинської ЗОШ I-III cтупенів Людмила Гримайло. – Однак вартість повного комплекту була для нас захмарною. А коли у школу зателефонували з горохівського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» і запропонували взяти участь у конкурсі проектів, ми погодилися. Скажу відверто: коли писали проект «Талановиті зірочки», хвилювалися. Були і песимістичні настрої, однак наші старання увінчалися успіхом».



У результаті співпраці з Фондом мервинські юні таланти отримали акустичну систему, підсилювач, чотири мікрофони та стійки під них, мікшерний пульт і ноутбук. Та шлях до перемоги був непростим.

Зараз керівництво школи визнає: здолати усі перепони вдалося завдяки наполегливості учнів та вчителів. Саме старшокласники ходили від хати до хати і збирали підписи на підтримку проекту. А переконувати у його доцільності довелося жителів п’яти сіл: Мерви, Кутрова, Диковин, Буркачів та Стремільчого сусідньої Львівщини. Школярам вдалося зібрати 502 підписи!

«Саме нашим дітям вдалося достукатися до сердець небайдужих людей. Частку громади зібрали завдяки співфінансуванню підприємців, сільської влади. Але долучилися всі – батьки, вчителі, жителі усіх п’яти сіл. Спільно ми здійснили мрію всієї громади», – зазначає голова ініціативної групи, заступник директора школи з виховної роботи Оксана Грицина.

Прикметно, що першою на ініціативу громади відгукнулася директор Мервинського будинку культури Віра Гесь.

«Наша школа завше мала співучих учнів. Діти постійно беруть участь у творчих конкурсах, здобувають призові місця. Дякуємо Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за підтримку сільської молоді. Наші юні таланти віддячать вам своїм співом. Головне, що всі повірили: мрії таки збуваються», – наголосила Віра Гесь.

Від імені батьків подякувала Фонду багатодітна мама Валентина Смалько. У їхній родині – 11 діток. За словами мами, всі вони творчі, грають на музичних інструментах і співають.

«Я часто буваю у школі на святах, а їх дуже багато. Зауважила, що наша стара музична апаратура своє віджила. Ні школа, ні батьки не змогли б залагодити цю проб­лему самотужки. А на умовах співфінансування придбали сучасну музичну апаратуру. Хай Бог віддячить засновникам Фонду за їхню доброту і щедрість», – побажала Валентина Смалько.

Керівник представництва Фонду в Горохівському районі Людмила Марадевич відзначила, що проект «Талановиті зірочки» – особливий. Тільки згуртувавшись, жителі п’яти сіл досягли омріяного результату. Сильна ініціативна група впевнено йшла до мети, показавши гарний приклад для інших громад.

«Ваші школярі – це вже артисти. Саме тому Фонд підтримує такі починання. Спільно ми заклали маленьку цеглинку в творчий розвиток талановитих учнів. Сподіваюся, через деякий час ми побачимо їхні професійні виступи на великих екранах», – підсумував керівник центральної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Сергій Костриченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus