USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Школа у Старій Вижівці отримала мультимедійний клас

9 Березня 2017 20:55
Комплексний проект реалізовано в гімназії селища Стара Вижівка спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом»: у спеціалізований історичний клас придбали сучасне обладнання – мультимедійні проектор та екран, а також тут встановлено нові енергозберігальні вікна, повідомляють у прес-службі Фонду.

Мультимедійне обладнання використовують для показу презентацій, творчих доробків учнів, нового навчального матеріалу. Його можна застосовувати й для перегляду документальних фільмів та історичних фрагментів, візуалізації подій, таблиць, дат, аби школярі краще запам’ятовували матеріал.

«Я часто зустрічаюся з колегами, відвідую школи Луцька та Ковеля. Після цього з прикрістю згадував, як наш райцентр відстає в питаннях матеріального забезпечення освіти. Тепер уроки в нас відбуваються по-іншому: візуально цікавіше, активніше і для учнів, і для вчителів. У якісних та комфортних умовах досягати нових вершин у навчанні набагато легше», – вважає вчитель історії гімназії Ростислав Кінах.
Крім того, цей клас досі був найхолоднішим у школі. Діти сиділи на уроках в курточках, а інколи навіть приносили з дому теплі покривала. Щоб замінити в ньому всі вікна, потрібні були чималі кошти. Тому ініціативні батьки й вирішили звернутися до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» із проханням допомогти придбати ще й вікна.
Керівник старовижівського представництва Фонду Ольга Редькович зазначила, що це перший проект навчального закладу, реалізований спільно з Фондом.

«Ми побачили людей, які об’єдналися задля розв’язання нагальної проблеми. Побачили, що вони небайдужі, а оскільки чужих дітей не буває, то погодилися реалізувати цей проект спільно з громадою», – каже Ольга Редькович.
Нині в гімназії навчається майже 800 дітей. За роки, відколи постала ця будівля, змінилося не одне покоління школярів та вчителів. Щоразу дирекція закладу разом з батьками намагаються оновлювати приміщення – роблять ремонти, купують потрібні для навчання матеріали.

Реалізація проекту спільно із Фондом залежить від ініціативності громади. Саме такими і є старовижівчани. Свій перший комплексний проект громада реалізувала, а відтак додала віри в те, що гуртом можна зробити набагато більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus