USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сільські бібліотеки Волині поповнилися новими книгами

15 Березня 2017 14:24

Українські бібліотеки переживають непростий період. Книжкові фонди не оновлюються, передплата періодичних видань постійно скорочується. У такий скрутний час руку допомоги волинським книгозбірням простягнув Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». За його ініціативи сільські бібліотеки поповнюють полиці новими книгами, інформують у прес-службі Фонду.  

За словами керівника східної філії Фонду Олександра Мельничука, літературу вже завезли в села Ківерцівського, Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів. 

Днями свіжі видання українських та зарубіжних авторів отримали шкільні бібліотеки Любешівщини, зокрема в селах Березичі, Воля Любешівська, Люб’язь та Гірки. Комплект книг від Фонду надійшов і в бібліотеку села Мукошин.

«Завдяки небайдужим людям, які представляють Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», сотні жителів сіл отримали доступ до якісної сучасної літератури, а отже – і до знань, досвіду, можливості змінити щось на краще, – зазначила бібліотекар сільської книгозбірні Мукошина Ольга Кравчук. – Дякуємо за цікаві книжкові новинки».

Під час вручення нової літератури представники Фонду спілкувалися з директорами шкіл та вчителями, учнями й завідувачами шкільних бібліотек. У Березичах діти щиро повідали, що мріють про припинення війни в Україні. А ще юні читачі переконані: навіть найновіші моделі комп’ютерів не можуть конкурувати із книгою.

Шкільний бібліотекар села Березичі Любов Романчук зазначає:

«Усі книги мають неповторний стиль і мову. І діти, і вчителі задоволені новою літературою. Тепер є що запропонувати юним книгоманам».

У Люб’язівській ЗОШ I-III ступенів усі школярі активно відвіду­ють бібліотеку. Адже переконані, що читання книг сприяє розширенню світогляду й допомагає досягти мети. Одинадцятикласниця Діана Нестерук змалку дружить із книгами. Якщо певне видання їй до вподоби, дівчина купує його для домашньої бібліо­теки.

«Відеоролики чи електронні книги – це не моє. Я люблю тримати книгу в руках, відчувати запах сторінок. Подобаються твори Джоан Роулінг, Василя Шкляра, Ірен Роздобудько та Юрка Іздрика. Зараз читаю менше, бо готуюся до ЗНО», – каже Діана.

Випускниця мріє стати журналісткою. Усвідомлює, що представник ЗМІ мусить мати багатий словниковий запас і володіти різними жанрами та стилями. Для цього юнка читає багато книг.

Бібліотекар шкільної бібліо­теки села Гірки Cвітлана Якубець задоволена, що нарешті вдалося поповнити книжковий фонд новими яскравими виданнями. Адже найактивніші читачики вже по кілька разів перечитували літературу шкільної книгозбірні.

«Дякуємо Фонду за прекрасні книги з оповіданнями, казками, віршами, байками, прислів’ями, приказками. Діти з великим задоволенням читають оповідання й казки, вивчають коротенькі віршики», – задоволена Світлана Якубець.

У Волі Любешівській школярі нетерпеливо чекали на нові книги. Щойно видання розклали на столі, діти вишикувалися в чергу.

«Найактивніші читачі шкільної бібліотеки – учні молодших класів. Саме для них Фонд підібрав багато науково-популярних видань, – каже біб­ліотекар шкільної книгозбірні Лариса Клявзонік. – Ми з колегами переконалися: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» cвої обіцянки підкріплює конкретними справами».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus