USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Спортивний клуб «Воїн» презентував ще один спортзал у Луцьку. Фото

13 Червня 2018 16:37
Спортивний клуб «Воїн» презентував ще один спортзал для тренувань – відтепер, окрім спорткомплексу ЛНТУ, бійці тренуватимуться у спортзалі «Волинського боксерського клубу олімпійського резерву», куди за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» закупили необхідне для занять змішаними єдиноборствами обладнання.

Відкрите тренування з нагоди відкриття спортзалу відбулося 13 червня

Як розповів голова правління ГО «Волинський боксерський клуб олімпійського резерву» Руслан Роговський, завдяки Фонду Ігоря Палиці (у той час Фонд «Новий Луцьк», - ВН) 5 років тому цей зал отримав нове життя, адже тут був проведений ремонт та реконструкція.

«Спочатку тут була секція боксу та кікбоксингу. Сьогодні до нас приєдналася нова кровинка, клуб «Воїн», і цей зал ще більше розквітнув, тому, я думаю, що 5 років тому все було не випадково. Змішані єдиноборства ММА стають дуже популярними, і на базі цього залу будуть тренуватися як боксери та кікбоксери, так і спортсмени, які займаються ММА. Загалом у залі тренується понад 300 дітей – всі вони займаються безкоштовно», - зазначив Руслан Роговський.
Та додав, що сьогодні спорт в Україні не може обійтися без спонсорської допомоги, оскільки без хорошого залу та відповідного інвентарю не може бути тренувального процесу, завдяки чому розвиваються спортсмени. До того ж, спортсменам потрібна підтримка на змаганнях. Варто зазначити, що нещодавно міська рада продовжила строк безоплатної оренди залу на 5 років.
Тренер клубу «Воїн» Андрій Зінчук каже, що за 4-річний період існування клуб делегував в збірну України по бойовому самбо 7 спортсменів від 10 до 16 років.

«Наразі ми проводимо тренування і збори, адже в вересні наші хлопці поїдуть на чемпіонат Європи з бойового самбо. Також три наші бійці є в дорослій збірній – вони будуть проходити підготовку до чемпіонату Європи зі змішаних єдиноборств. В чемпіонаті України з бойового самбо брали участь 13 спортсменів з «Воїна», які вибороли чотири золоті, п’ять срібних і чотири бронзових медалей. Щодо змішаних єдиноборств, то наші хлопці вибороли одне золото, п’ять срібних нагород та чотири бронзових», - з гордістю розповідає Андрій Зінчук.

Тренер наголошує, що дітей готують не лише фізично, а й розвивають духовно: «Ми завжди ходимо по школах, цікавимось, як вони навчаються, проводимо виховні роботи, адже стараємося, щоб у нас була дисципліна та порядок».

Також він зауважив, що клуб починав тренуватися в спорткомплексі ЛНТУ, але «Воїн» розвивається і вже відкрив філіал у Рожищі, а зараз має змогу тренуватися у «Волинському боксерському клубі олімпійського резерву», де обладнали татамі. Зокрема, тренер каже, що клуб розвивається і хоче далі розширюватися, адже зараз у «Воїні» тренується 150 людей.
Чемпіон України з бойового самбо Олександр Робітницький пригадує, що почав займатися змішаними єдиноборствами у 13 років, адже йому взагалі подобається спорт. Наразі він є чемпіоном Волині по кікбоксингу та ММА. Батько спортсмена Андрій Робітницький, який є військовим, каже, що коли його перевели на службу до Луцька, то виникло питання проводження вільного часу його сином, тож він попросив записати його на цю секцію.
Зазначимо, що на відкриття спортзалу завітав перший заступник міського голови Григорій Недопад, на думку якого, силові види спорту виховують з хлопця справжнього чоловіка, який зможе себе захистити. Він каже, що міська рада всіляко сприяє розвитку спорту, тому надала своє комунальне приміщення на п’ять років за одну гривню.
Як наголосив ініціатор дійства Ігор Алєксєєв, на жаль, наша країна займається дітьми в останню чергу, тому виникла ідея створити соціальний проект «Воїнами не народжуються», завдяки якому створять мережу спортивних клубів, аби виховувати дітей, які дізнаються, що таке честь та гідність.
До слова, діти вже встигли випробувати нове татамі та продемонстрували свої навики у боротьбі, а також показали ударну техніку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus