USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Свято села у Замшанах: будинок культури отримав мультифункціональний пристрій

22 Листопада 2018 18:46
Свято села у Замшанах відзначають у Михайлів день, 21 листопада. Це вже стало традицією. Головна локація також незмінна – Замшанівський будинок культури. За 33 роки функціонування він став справжнім осередком культурного життя села. Завідувач клубом Оксана Бірук розповіла, що Замшани одне із небагатьох сіл області, яке може похвалитися такою кількістю аматорських колективів, а їх тут 6. Саме місцеві артисти займаються організацією усіх культурно-мистецьких заходів, пише прес-служба волинського УКРОПу.

Розділити радість свята та вручити подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» прибув депутат Ратнівської районної ради, укропівець Микола Макарук.

«Ніщо не може стати на перешкоді гарному святу, – розповіла завідувач будинком культури Оксана Бірук. – Ми, працівники клубу та аматори сцени, звикли до труднощів. Так, кілька місяців тому вийшов з ладу підсилювач звуку, а без нього і свята не зробиш. Тоді вирішили не зволікати, і звернулися за допомогою у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

За словами жінки, співпраця із фондом уже стала системною. Так, у 2017 році у клубі нарешті з’явився ноутбук, а для учасників колективу «Діброва» придбали нові костюми.

Слово стримали і цього року. В дарунок від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» будинок культури отримав мультифункціональний пристрій та сертифікат на придбання підсилювача звуку.



У вітальному слові Михайло Макарук зазначив, що уже невдовзі жителям Замшан належатиме проявити свою єдність, твердість рішень та готовність до перетворень не лише у мистецтві, а й у творенні нової історії свого села.

«Коли відвідую такі гарні свята, то розумію, що щасливий жити та працювати саме на Ратнівщині. Інколи здається, що історію, традиції, пісні свого краю знаєш достеменно, і лише завітавши у село відкриваєш його нові барви. Сподіваюся, що із такими ж жагою, натхненням та успіхом нам вдасться пройти через усі випробування, а доленосні рішення відкриють перед громадою нові шляхи розвитку», – зазначив Микола Макарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus