USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Арт-галереї Фонду Ігоря Палиці організували Венеціанський карнавал

27 Грудня 2017 18:50
Справжнісінький Венеціанський карнавал відбувся у Арт-галереї Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», що на 2 поверсі ЦУМу. Напередодні новорічно-різдвяних свят юні митці творчої студії «Чарівний пензлик» представили чарівну колекцію карнавальних масок.

Своїми неповторними образами та граційністю діти на деякий час перенесли глядачів у казкову, романтичну, загадкову Венецію, повідомляє прес-служба Фонду.

Головним атрибутом Венеціанського карнавалу завжди були й залишаються маски. Це не просто аксесуар, що закриває обличчя, а цілий витвір мистецтва. Таємниці їхнього виготовлення передавалися з покоління в покоління, зберігаючи основні традиції. Учні «Чарівного пензлика» теж долучилися до цього таїнства. Карнавальний атрибут виготовляли власноруч, впродовж трьох тижнів. Усі учні презентували свої витвори на імпровізованому подіумі. Польоту дитячої фантазії не було меж. Тут ожили казкові герої, міфічні персонажі, фантастичні тварини й птахи.


«На створення таких образів нас надихнула Наталія Градиська своєю виставкою, що саме експонується у Арт-галереї. Ми теж вирішили трішки потворити. Кожна дитина «Чарівного пензлика» власноруч виготовила карнавальну маску в форматі хенд-мейд. Це був довгий клопіткий процес. Було весело, цікаво, творчо й нелегко, – розповіла керівник ГО «Чарівний пензлик» Алла Жупанюк. – Це не перша наша співпраця з Фондом. Упродовж року в Арт-галереї ми проводили безкоштовні майстер-класи для діток. Також ми працюємо зі студентами університету третього віку. Дуже дякую Фонду за підтримку та співпрацю».

Керівник проекту «Арт-галерея» Дмитро Зінько передав вітання з прийдешніми святами від засновника ФондуІгоря Палиці. Він відмітив, що Арт-галерея розпочала роботу два з половиною роки тому. За цей час тут презентували свої роботи такі відомі митці як Віктор Семенюк, Василь Парахін, Володимира та Ярослав Жупанюки, Оксана Ядчук-Мачинська, Наталія Градиська та інші. Також у Арт-галереї проводяться різноманітні дитячі майстер-класи з техніки образотворчого мистецтва, ліпки глиною, театрального мистецтва.

2017 рік дуже активний і плідний у співпраці з творчою студією «Чарівний пензлик». Крім майстер-класів, які керівники студії проводили для діток з Луцька та сусідніх районів, у Арт-галереї відбувалася виставка творчих робіт юних митців «Чарівного пензлика», – додав Дмитро Зінько.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus