USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Лаврові облаштували дитячий ігровий майданчик за сприяння Фонду Ігоря Палиці

28 Грудня 2017 09:18
У Лаврові Луцького району – свято, на яке люди чекали понад 15 років: у селі відкрили дитсадок. Паралельно з облаштуванням дошкільного закладу активні мешканці реалізовували проект Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» щодо встановлення дитячого ігрового майданчика поряд із дитсадком.

Тепер маленькі жителі села зможуть не лише навчатися в комфортних умовах, а й весело та активно проводити час на свіжому повітрі, повідомляє прес-служба Фонду.

У селі 110 діток дошкільного віку. Оскільки дитсадка в Лаврові не було, батьки змушені були вставати удосвіта й везти дітей до Луцька в ДНЗ. Ті, хто не міг прилаштувати дитину і в міський садочок, змушені були звільнятися з роботи, щоб доглядати за своїм чадом. Цьогоріч на сесію Луцької районної ради підготували проект рішення щодо реконструкції частини школи під дитсадок. Депутати таку ініціативу підтримали. Кошти шукали з різних джерел.

«Коли відбувається грандіозне будівництво – завжди важко. Депутатський корпус підійшов до цього питання відповідально, адже ми бачили, що дитсадок у цьому селі вкрай потрібен, – зазначив голова РДА Валентин Приходько. Нам є до чого прагнути. Я багато поїздив Україною, був за кордоном, бачив, як дошкільна освіта має розвиватися. І ми до цього прагнемо в Луцькому районі».


Світлана Герасимчук, сільська голова Лаврова, зазначає: своїм першочерговим завданням як голови вбачає забезпечення жителям належних умов для освіти, виховання. Таке переконання стало поштовхом до реалізації спільного з Фондом проекту.

«Паралельно з облаштуванням дитсадка ми стали працювати над встановленням вуличних ігрових елементів, аби забезпечити для дітей гарне фізичне виховання. Зібралася ініціативна група молодих мам, які вивчали різні пропозиції, шукали варіанти в інтернеті», – розповідає Світлана Герасимчук.

Одна з ініціаторів облаштування дитячого майданчика Наталія Басюк, директор будинку культури, каже: вартість проекту чимала – 120 тисяч гривень. Тому до співфінансування долучилися всі: громада, сільська рада, Фонд. Адже щасливі та здорові діти – найважливіше, що є у житті людини.

«Лаврів – досить велике село. Тут нема жодного дитячого майданчика, навіть біля школи. Цей майданчик буде осередком не лише для дошкільнят, а й для школярів. Цікаво було працювати, бо люди активні. Вони написали проект, розглядали різні варіанти, шукали спонсорів», – підсумовує координатор проекту, представник партії УКРОП у Луцькому районі Наталія Рубльова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тато Показати IP 28 Грудня 2017 09:44
А дитячий майданчик недороблений ! Заборонено здавати такі майданчики без протитравматичного покриття. Надіюсь сьогодні-завтра дороблять .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus