USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Любче відзначили День села та відкрили дитячий майданчик

24 Липня 2018 23:26
День села Любче Рожищенського району традиційно зібрав у місцевому Будинку культури жителів села від наймолодшого до найповажнішого.

Завітав привітати громаду села з нагоди свята та відкриття дитячого майданчика, обладнаного за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», радник голови облради, керівник фракції «УКРОП» обласної ради Вячеслав Рубльов.

Зал був переповнений вщент. Концерт аматорських колективів місцевої громади розпочали маленькі артисти із любченського дошкільного навчального закладу. Щирими оплесками вітали талановитих дітей жителі громади та їхні гості. Радували учасників урочистих подій вокалісти із будинків культури сіл Залісці, Башове, Кременець та Любче, а також співочий колектив «Любчаночка». Свято нікого не залишило байдужим, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Привітав селян із святом від депутатського корпусу громади голова Копачівської ОТГ, до якої належить село, Олександр Совтис.

«Копачівська об’єднана територіальна громада започаткувала плідну співпраці із обласною радою та Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», - зазначив під час урочистостей Олександр Совтис. – Багато добрих справ на території громади спільно втілили в життя. З ініціативи депутатів ОТГ, укропівців Володимира Петрука і Валерія Герасимчука біля Любченського будинку культури за фінансової підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» встановили дитячий майданчик. А ще з обласного бюджету виділено 300 тисяч гривень на ремонт покрівлі у дитячому навчальному закладі. У середині серпня уже плануємо розпочати ремонтні роботи. І ще є чимало планів на майбутнє».

За словами Володимира Петрука, у селі Любче – майже 200 дітей із понад 700 сільських жителів, тому думка про дитячий майданчик визріла давно.


«Розпитував, цікавився, як обладнати ігрову зону для дітей у селі, а тоді побачив подібні майданчики у Рожищах, – розповів укропівець. – Подумали, порадилися і вирішили взятися за справу. Згодом зрозуміли, що власними силами такий дороговартісний задум нам не вдасться реалізувати. Тому звернулися за порадою до рожищенського представника Фонду «Тільки разом» Григорія Козакевича. Він і запропонував підготувати проект. Розпочали активну співпрацю, яка й принесла такий гарний результат. Тепер діти мають де проводити активне та змістовне дозвілля. А задуми є і надалі».

Володимир Петрук стверджує: наразі усі в селі працюють на землі, тому ближче до зими будуть працювати над новими проектами. Зокрема, у планах укропівців – покращити матеріальну базу бібліотеки і прокласти мережу Інтернет, бо місцева бібліотекар своїм ентузіазмом збирає навколо себе багато людей: і дорослі, і малі охоче відвідують книгозбірню.


«Хочеться допомогти, і змушені будемо звернутися за допомогою до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», – ствердив депутат.

У депутата обласної ради Вячеслава Рубльова місцеві укропівці просили сприяння у виділенні коштів із обласного бюджету для ремонту дороги у селі Любче, по якій перевізники уже відмовляються спрямовувати громадський транспорт.

«Приємно, що місцеві депутати відповідально ставляться до своїх зобов’язань перед громадою, яка їх обрала, – ініціюють вирішення важливих для села проблем та залучають до цього усі можливі ресурси. Таким хочеться допомагати і сприяти, – зазначив під час урочистостей радник голови облради, керівник фракції «УКРОП» в облраді Вячеслав Рубльов. – Треба, щоб у селі були дитячі та спортивні майданчики, щоб діти повноцінно розвивалися, потім працювали на благо рідного села та України. Ми не будемо зупинятися, а далі разом працюватимемо на користь громади. Попереду ще багато успішних проектів. Голова обласної ради Ігор Палиця та колеги-депутати працюють з вірою, що тільки разом ми реалізуємо у кожному куточку Волині добрі справи і зробимо край насправді європейським та заможним».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Козачук, С Показати IP 24 Листопада 2021 20:27
Дуже радий за моє село, яке я покинув в 1959 році. Нехай Бог вам дасть сил та здоров"я для виконання намічених планів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus