USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку стартував фінальний етап «Кубка єднання-2021». Фото

25 Вересня 2021 12:45
В обласному центрі Волині стартував фінальний етап наймасштабнішого футбольного турніру в Україні «Кубок єднання-2021» серед хлопчаків 2010-2011 року народження, який присвячений 10-річчю Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». У турнірі візьмуть участь 22 команди майже з усіх областей України.

Відкриття турніру, який організував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» у партнерстві з ГО «Українська асоціація розвитку дитячого та юнацького футболу» та БФ «Розвиток футболу України», відбулося на луцькому стадіоні «Авангард» 25 вересня.

Читати ще: До 10-річчя Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в Україні стартує наймасштабніший дитячий футбольний турнір «Кубок єднання-2021»

Спортивний захід розпочали із урочистої ходи. Очолили колону головний суддя турніру Дмитро Піддубний та голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом» Катерина Шкльода.
Право вийти першими на поле стадіону «Авангард» надали представникам Волинської області – дитячо-юнацькій футбольній школі «Волинь». На чолі колони – голова Волинської обласної організації політичної партії «ЗА Майбутнє», народна депутатка України Ірина Констанкевич.
Зауважимо, що нагороди отримають не лише переможці, а й усі, без винятку учасники змагань. Таким чином організатори поставили за мету не лише провести турнір, а й об’єднати Україну довкола великого футбольного дійства, підтримати дитячо-юнацький футбол та стимулювати молодь займатися фізичною культурою і спортом.
Першочергово учасників турніру, тренерів та гостей дійства привітав народний депутат України, лідер політичної партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.
«Чому ми обрали саме футбол? Ніби можна ж було щось роздати, когось привітати, провести урочисте нагородження у драмтеатрі, показати це все у ЗМІ. Але протягом останнього десятиріччя ми забули про те, що є найбільшою цінністю для нашої країни. Особисто я переконаний, що для кожної дорослої людини найбільший скарб – це наші діти. Ми можемо багато говорити про те, якою ми побудуємо країну, по чім буде газ, електроенергія, якими будуть заробітні плати та куди ми будемо літати, але якщо ми не подумаємо про дітей, ми втратимо країну. Потрібно надати підростаючому поколінню можливість вчитися, розвиватися, бути сильними, здоровими й культурними. Саме цим ми повинні займатися, і саме в це протягом десятиліття вкладає кошти Фонд «Тільки разом». І юні учасники, які приїхали сьогодні до Луцька, демонструють власним прикладом, що у нас – єдина країна. Попри те, що з екранів телевізорів розповідають, що схід один, а захід – інший, тут присутні всі наші області. І це говорить про те, що ні в кого, ніколи і ніяк не вийде нас розділити», – наголосив народний обранець.
Ігор Палиця зауважив, що у Фонді «Тільки разом» прийняли рішення організовувати турнір «Кубок Єднання» не лише на визначні дати, а щорічно.

«Через п’ять років ми будемо приймати на луцькому стадіоні 110 команд», – пообіцяв.
Водночас голова Волинської обласної ради Григорій Недопад зазначив, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» вже десять років несе прапор спорту та високих досягнень. Побажав гарних вражень та результатів.
Натомість Луцький міський голова Ігор Поліщук подякував Ігорю Палиці за те, що з допомогою футболу об’єднав дітей та дорослих з усієї України.

«Завдяки цьому турніру діти з усієї України мають змогу побувати у нашому славному Луцьку і вони повернуться додому з гарними враженнями і спогадами про місто. Я хочу подякувати Фонду Ігоря Палиці за те, що системно вкладає гроші в дитячий та молодіжний спорт. Це дуже важливо, бо сьогодні у підлітків – багато спокус, і спорт – це правильний шлях, бо розвиває як фізично, так і морально, виховує бажання долати перешкоди, йти до успіху, не зважаючи ні на що. Дай Боже, щоб якомога більше українських дітей ставало на цей шлях, аби у нас було правильне і здорове суспільство», – акцентував мер.
Міський очільник побажав усім учасникам перемог не лише у спорті, а й у житті.

Після цього перший віце-президент Української асоціації з футболу Вадим Костюченко передав для учасників турніру привітання від президента УАФ Андрія Павелка та від гравців національної збірної України.
Він подякував Ігорю Палиці за те, що активно розвиває саме футбол, і 7 тисяч школярів мали змогу протягом місяця доторкнутися до шкіряного футбольного м’яча.

«Я бажаю вам кожного дня мріяти і тренуватися, як це робив володар кубку УЕФА В’ячеслав Шевчук. Якщо ви будете це все робити, то обов’язково потрапите до лав юнацьких та молодіжних збірних команд України, а кращі – до лав національної збірної. Вірте у свою перемогу» , – додав Вадим Костюченко.

Опісля тренер молодіжної збірної України, вихованець луцького футболу, володар кубку УЕФА В’ячеслав Шевчук зазначив, що завжди щасливий повертатися до свого рідного міста.


«Я бачу багато дітей, впізнаю обличчя багатьох легенд футболу, які нині працюють тренерами. Я починав свої перші кроки у футболі 35 років тому на цьому ж стадіоні. Тому впевнений, що серед цих хлопців є ті, хто у майбутньому буде виступати за збірну України. Тільки потрібно поставити перед собою ціль! Дуже добре, що сьогоднішній турнір називається «Кубок єднання», бо ці змагання об’єднують всіх. Я народився на західній Україні, майже все життя прожив на східній, але я пишаюсь, що я – українець», – зауважив спортсмен.

Перед початком змагань пролунав державний гімн України у виконанні переможниці пісенного конкурсу «Співай за мрію» Ані Ткач.
Нагадаємо, всеукраїнський футбольний турнір «Кубок єднання-2021» стартував 10 вересня у 22 областях України. Це наймасштабніші в Україні дитячі спортивні змагання, в яких беруть участь 400 команд юних футболістів віком 10-11 років. Перший відбірковий тур завершився 22 вересня. Були визначені переможці, які візьмуть участь у фінальних змаганнях, що пройдуть на луцькому стадіоні «Авангард».

Відбірковий етап у Луцьку виграла ДЮФШ «Волинь», яка у фіналі здолала ДЮСШ №2. Тож чимало батьків прийшло на «Авангарді» підтримати майбутніх Мессі та Роналду. Проте вболівальників очікують не лише футбольні баталії, боротьба та красиві голи. На «Авангарді» сьогодні проводитимуть спортивні естафети та розваги для дітей, також діятиме фудкорт, а найпалкіші вболівальники отримають подарунки.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото Олександра ЗЕЛІНСЬКОГО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus