USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Школі лідера навчають луцьких голів ОСББ

12 Червня 2017 18:46
Школа лідера зарекомендувала себе як ефективний інструмент навчання та роз’яснення актуальних питань для нових керівників ОСББ та тих, які вже працюють. Нині в Луцьку – понад 300 об’єднань, третину з яких створено за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Більшість голів ОСББ активно беруть участь у навчанні Школи лідера, що відбувається кілька разів на рік. Щоразу курс стосується іншої тематики. Зокрема, у березні-квітні цього року навчання було організовано для голів новостворених об’єднань. Зараз триває курс із найбільш актуального питання – енергозбереження. Далі заплановано проведення Школи лідера для бухгалтерів та юридичних роз’яснень для ОСББ.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Такі зустрічі дають відповіді на багато запитань, що цікавлять лучан, на них напрацьовуються механізми співпраці з міською радою та Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», вважає координатор проекту «Сприяння розвитку ОСББ» Андрій Кремський.
– Добрий господар про санки дбає ще влітку, так і голови ОСББ – взялися за вирішення питання енергозбереження вже зараз. Під час зустрічей ми акцентуємо увагу на першочергових завданнях, а також на тому, як збалансувати роботу систем у багатоповерхівках, щоб зустріти опалювальний сезон повністю підготовленими. У Школу лідера запрошуємо всіх керівників ОСББ. Багато з них відгукуються, зазначаючи, що такі зустрічі дуже корисні, адже вони з досвіду інших дізнаються про реальні шляхи розв’язання власних проблемних питань, – розповів Андрій Кремський.

Також він зазначив, що проект з підтримки ОСББ в Луцьку діятиме й надалі, оскільки об’єднання і далі створюються, при цьому не мають стартового капіталу, а Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» готовий підставити їм плече.

Як повідомив представник ГО «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька» Валерій Корпач, зараз значно покращилася ситуація з ОСББ у нашому місті. Більше уваги цьому питанню

почала приділяти міська рада. Це видно з тих рішень, програм, що затверджуються. Крім того, майже в чотири рази збільшилося фінансування ОСББ з міського бюджету, і саме на енергозбереження та утеплення багатоповерхівок, а також на покращення технічного стану самих будинків.

– Усе в комплексі має давати результат, але першочерговість енергоефективних заходів треба визначати з огляду на стан будинків. Якщо взяти за приклад європейські програми енергозбереження, то там у відсотках вираховують ефективність заходів. У нас поки не можна вирахувати такі показники, оскільки в багатьох будинках здійснено лише окремі заходи, наприклад, встановлено тепловий пункт, але не утеплено підвали й не встановлено енергозберігаючі вікна. Тому підхід має бути комплексним. Проте у більшості випадків коштів на все не вистачає. Зараз міська рада планує заміну дахів, а наступного року увагу буде приділено ефективному енергопостачанню, – зазначив Валерій Корпач.

Школа лідера відбулася в Офісі розвитку кварталу Луцька на вулиці Конзелевича, 30, зібравши керівників ОСББ з вулиць Львівської, Ковельської, мікрорайону Вересневого та центральної частини Луцька. Перед тим такі ж навчання відбулися в інших Офісах розвитку кварталу. Велика кількість учасників навчання свідчить: лучани готові сьогодні брати на себе відповідальність і дбати про спільний дім, шукаючи альтернативні шляхи покращення умов проживання, а Школа лідера допомагає їм у цьому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus